Foto: danda3
Tento fantastický recept som našla na slovenskom mmb u Andrejky B., robím ho už tretie Vianoce a patrí medzi naše najobľúbenejšie vianočné pečivo, zje Zobraziť celý popisTento fantastický recept som našla na slovenskom mmb u Andrejky B., robím ho už tretie Vianoce a patrí medzi naše najobľúbenejšie vianočné pečivo, zje sa vždy ako prvé, jedna dávka určite nestačí.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky (môže byť klasická hladká), pudingu BB - prášok, cukru, PDP, žĺtkov, medu, masla a jogurtu vypracujeme cesto, ja som zarobila z troch dávok, ale rozpis je na jednu. Ak je ešte stále sypké, pidáme jogurt podľa potreby.
-
2
Hotové cesto. Necháme odpočinuť pri izbovej teplote asi hodinku, ja som nechala do druhého dňa.
-
3
Cesto by malo byť vláčne, lebo potom sa veľmi ťažko vaľká, ja som musela na druhý deň pridať do neho ešte jogurt, aby zvláčnelo. Vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrajujeme kolieska.
-
4
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pri 180°Celzia pečieme cca 8 - 10 minút.
-
5
Nemali by byť priveľmi zhnednuté.
-
6
Príprava plnky - V decilitri mlieka si rozmiešame zvyšný pudingový prášok a dáme ho hrnca, kde sa už varí deciliter mlieka s cukrom. Uvaríme.
-
7
Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo, ja som postupne pridávala až som tam dala tých 300 g.
-
8
A môžeme natierať, plnkou nešetríme, lebo nám ostane, ja som urobila len z jednej dávky, ostatné kolieska dorobím neskôr.
-
9
Kľudne dajte aj viac ako ja, ale ak vám ostane, môžete ju použiť do úlikov, je veľmi dobrá, alebo šupnúť do mrazáku, niekedy sa zíde.
-
10
Nakoniec si roztopíme čokoládu (cca 200g) s cerou, a urobíme hustú polevu, natierame štetcom ako ja alebo namáčame.
-
11
Ozdobíme, ja som mala ešte nejaké ozdoby z mliečneho marcipánu, a keďže vonku mrzlo, dala som ich stuhnúť tam.
-
12
Mňam, sú fantastické!♥
-
13
Alebo ich len pofŕkame čokoládou.
@renka73 Určite sa nedá nahradiť niečim iným práve tým BB pudingom je špecifický, ale vyskúšať môžeš, bude nový recept.♥
.. kuknem ťa občas aj na MMB - a si inšpiráciou - verím, že nielen pre mňa :-)
Tieto kolieska mňa osobne veeľmi lákajú - mám rada všetko, čo je kakaové... a tento rok by som chcela vo všetkom vianočnom pečive nahrádzať múku špaldovou aspoň 50/50 - takže okrem tvojich rožtekov, ktoré som chválila už predtým, určite vyskúšam aj tieto tvoje BB kolieska.... ďakujem za recepty! :-)
@sonijamt Áno, kľudne daj hladkú múku, ktorá bola v pôvodnom recepte a tiež môžeš dať do cesta iný tuk ako maslo.♥
@weronikaxxx Si ma odhlaila, foto je z Karlštejna, kde som bola tento rok a som ním nadšená. Času je viacej ako synovia poodchádzali z domu, tak sa snažím nenudiť...:D, a nemáš za čo. Ďakujem.♥
@marianne Som veľmii rada, že si vyskúšala, dúfam, že budeš spokojná.♥
@ursula4 To som veľmi rada, že si vyskúšala, dúfam, že budeš spokojná, ďakujem!♥
@baculata Tak to som rada, že chutia, ďakujem, držím palce pri výrobe ježkov, pridala som k nim aj fotopostup.☺
snáď tieto Vianoce sa už zadarí. každopádne, rada by som trochu ubrala masla z pečenia,lebo všade ho ide veľa preveľa a moje boky hovoria, že nieeeeee, už nieeeeee, už dosť! myslíš, že spájané orechovým krémom budú tiež dobré? milujeme orechy a mám ich dosť, tak by som radšej takto ;)
Este raz vdaka.
@simonka31 Nepamätám si to presne, ale keď som ich piekla v septembri, tak som mala jeden a pol plechu už spojených krémom.☺
@citroen Ďakujem za odpoveď pre @simonka31 a som rada, že si ich tiež vyskúšal.☺
Ďakujem Ti za krásnu fotku a som rada, že si vyskúšala.
Ahoj, robievam ich s malou formičkou a vyšlo mi ich na 1 a pol plechu spojených krémom. Zas som ich zabudla spočítať. No fotke moje tohtoročné, do stredu dávam džem a okolo krém.
Ďakujem, vyzerajú veľmi dobre. Pre istotu spravím z dvoch dávok
Vlastne na obrázku je jedna dávka. U nás na Vianoce musia byť. Ospravedlňujem sa, že som zareagovala tak neskoro, mala som na návšteve vnúčatá. A nevykrajuj ich nahrubo ani na tenko, tak 3-4 mám.
potešils by babičku..
šikovný si chlap
aj na slané..aj na mäsové..aj na sladké..
vivat..!!
Ahoj, ďakujem za krásnu fotku, som rada, že si vyskúšal. U nás nesmú chýbať na Vianoce a pečiem ich aj cez rok na oslavy, svadby a pod. Plnku, ktorá mi ostane, použijem na kokosky alebo do úlikov.
Ahoj, teším sa, ale cesto z chladničky vyber, lebo sa Ti s ním bude zle pracovať. Ja nechávam cez noc normálne na linke. Len ak nestíham piecť, potom dám do chladničky. Aj ja ich už mám upečené, plniť budem tesne pred sviatkami. Nech sa darí.
Super, krásne, teším sa.😄