Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Koláčik z tekvicových jadierok fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 1. novembra 2019
Koláčik z tekvicových jadierok (fotorecept)
Foto: elisticka

Kúpila som tekvicovú múku z jadierok a pohľadala som na nete recept a vyskúšala som ho urobiť - zatiaľ klasiku a neskôr vyskúšam v bezlepkovej verzii.

12
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g (alebo pomleté jadierka)
4 ks
60 g
1 bal.
40 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny na pečenie. Do misky dáme žĺtky a cukor a zmixujeme, neskôr pridáme rum, potom ručne primiešame múku so strúhankou a sneh vyšľahaný z bielkov.

    Koláčik z tekvicových jadierok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáčik vymastíme maslom a vylejeme cesto.

    Koláčik z tekvicových jadierok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minút.

    Koláčik z tekvicových jadierok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené cesto prekrojíme na polovicu a jeden plát natrieme džemom.

    Koláčik z tekvicových jadierok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Priklopíme druhým plátom a necháme vychladnúť.

    Koláčik z tekvicových jadierok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Polejeme čokoládovou polevou.

    Koláčik z tekvicových jadierok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájame. Dobrú chuť.

    Koláčik z tekvicových jadierok (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Názov receptu je zavádzajúci!! Nie je to z "jadierok" ale z múky. To keď urobím niečo z ovsených vločiek tak do názvu dam napr.: Fašírky z ovsa?...ale spracovanie receptu je na úrovni! Určite si sa pri jeho pridávaní natrapila a nahrešila!!
Název sice "zavádza", ale tím se najde více zvědavců, kteří si recept rozkliknou. @elisticka mám otázku, jestli není upečený korpus příliš "těžký, hutný"? Nikdy jsem takovou mouku nezkoušela a přiznám se, že dát ji téměř sólo chce odvahu, smekám.

Pridaj komentár k receptu: