Koláčik z tekvicových jadierok fotorecept
Kúpila som tekvicovú múku z jadierok a pohľadala som na nete recept a vyskúšala som ho urobiť - zatiaľ klasiku a neskôr vyskúšam v bezlepkovej verzii.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
100 g (alebo pomleté jadierka) |
|
4 ks |
|
60 g |
|
1 bal. |
|
40 g |
|
3 PL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny na pečenie. Do misky dáme žĺtky a cukor a zmixujeme, neskôr pridáme rum, potom ručne primiešame múku so strúhankou a sneh vyšľahaný z bielkov.
-
2
Pekáčik vymastíme maslom a vylejeme cesto.
-
3
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minút.
-
4
Upečené cesto prekrojíme na polovicu a jeden plát natrieme džemom.
-
5
Priklopíme druhým plátom a necháme vychladnúť.
-
6
Polejeme čokoládovou polevou.
-
7
Nakrájame. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu