Tekvicový koláč
Koláčik z tekvicových jadierok (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Kúpila som tekvicovú múku z jadierok a pohľadala som na nete recept a vyskúšala som ho urobiť - zatiaľ klasiku a neskôr
vyskúšam v bezlepkovej verzii.
12 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny na pečenie. Do misky dáme žĺtky a cukor a zmixujeme, neskôr pridáme rum, potom ručne primiešame múku so strúhankou a sneh vyšľahaný z bielkov.
- Pekáčik vymastíme maslom a vylejeme cesto.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minút.
- Upečené cesto prekrojíme na polovicu a jeden plát natrieme džemom.
- Priklopíme druhým plátom a necháme vychladnúť.
- Polejeme čokoládovou polevou.
- Nakrájame. Dobrú chuť.