Postup
-
1
Rebarboru umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme žĺtky. Múku, prášok do pečiva a trochu soli zmiešame a po lyžiciach primiešavame do masla. Napokon pridáme mlieko.
- 2
Citrón dôkladne umyjeme, kôru nastrúhame a pridáme do cesta. Ešte raz ho premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom asi 26 cm a povrch posypeme kúskami rebarbory.
- 3
Pečieme pri teplote 175°C asi 25 minút. Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme cukor, trochu citrónovej šťavy a štipku soli, rovnomerne rozotrieme na tortu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu