Koláč z čerstvých ríbezlí (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica Tento recept mám od roku 2004 , našla som ho v jednom starom časopise a od toho času ho robievam keď je čas ríbezlí . Ríbezle dávam do mrazničky, v zime si tento koláčik tiež doprajeme.Skúšala som ho robiť s višňami nebolo to pravé orechové , bol dobrý , ríbezlový je ale ríbezlový. V našej rodine je veľmi obľúbený a návšteva pýta recept. Určite tento recept v rôznych obmenách koluje , ja ponúkam moju odskúšanú verziu.
25 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravím si všetky suroviny , tento pomer surovín je na väčší plech
- žĺtky , heru (palmarín)krupicový cukor , 2 vanilínový cukor vyšľaháme do penista
- primiešame smotanu na šľahanie
- postupne múku s kypriacim práškom
- cesto vylejeme na väčší plech , vyložený papierom na pečenie
- dám do vyhriatej trúby , pečiem dvadsať minút
- na odkvapkané ríbezle premiešam práškový cukor ,nechám chvíľu odležať , medzi pečením si pripravím bielok s cukrom (200g) , vanilínovím cukrom , tuhý sneh
- na ešte vlažné upečené cesto rozlložíme ríbezle aj so šťavou
- a na vrch nanesieme ušľahaný sneh
- pred daním do rúry
- koláč v rúre pečieme ešte 5-10 minút kým sneh začne hnednúť
- Káva na terase
- niečo na lekvár , koláč ,
- môjho vnúčika naj koláčik:-)