Koláč višne v čokoláde
Foto: chopard
Recept mám zo stránky moje jedlo a musela som hneď vyskúšať. A hneď bol fuč...
10 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g (70 % kakaa) |
|
100 g |
|
3 ks |
|
4 PL (alebo iný) |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
2 kopcovité PL |
|
(alebo iné ovocie) |
|
na ozdobu (alebo jogurt) |
|
Postup
-
1
Maslo s čokoládou rozpustíme nad parou a necháme chladnúť.
- 2
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkový extrakt a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 3
Opatrne primiešame čokoládovú zmes, pozor nesmie byť horúca, inak by sa vajíčka mohli zraziť.
- 4
Takto zmiešané cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (moja forma mala priemer 27 cm) a obložíme ovocím. Vo vyhriatej rúre na 180 stupnov pečieme odhadom cca 10 minút, koláčik by nemal byť však úplne prepečený, skôr mierne nedopečený a vláčny. Podavame so slaha kou, jogurtom alebo aj bez
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu