Koláč TRIO

vranocka28 - fotkavranocka28, 12. mája 2012

je velmi osviezujuci a jednoduchy a aj nas najoblubenejsi...

25
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

25 dkg
25 dkg
5 ks
1 dcl
1 ks
1 l
2 bal
3-4 ks
5 PL




Postup

  1. 1

    celé vajcia vyšlaháme s práškovým ckrom do peny, pridame olej a muku s kypriacim práškom. cesto si vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

    Koláč TRIO - obrázok 1
  2. 2

    z litra mlieka si uvarime puding (čokoládový, jahodový :podla chuti) podla navodu a horúci ho cikcakovito nalejeme na surové cesto, ktoré dáme piecť na 180 stupňov asi 20 min.

    Koláč TRIO - obrázok 2
  3. 3

    na upečený ešte horuci kolač si nalejeme kyslú smotanu vymiešanú s cukrom. koláč posypeme grankom alebo postuhanou čokoládou a necháme vychladnúť.

    Koláč TRIO - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianna76
Aj ja mám tento recept.... aj suroviny... dík za pripomenutie už ho idem spraviť.... aj tak je škaredý čas.... a tento koláčik je super, moji chlapci ho majú radi. A prípravou ich aspoň zamestnám.
martamm
Jednoduchy a dobry kolacik, podobny som robila, ukladam Tvoj recept...
sovka62
Ak si puding uvaríš vopred a necháš ho vychladnúť, môžeš ho do cesta vkladať lyžicou, studený je pevný, takže ho môžeš uložiť podľa porcií, ako budeš neskôr krájať. Len ho potom treba piecť na nižšej teplote a dlhší čas, aby sa pri studenom pudingu dobre prepiekol. A ku kyslej smotane pridávam ešte dve šľahačkové, vymiešané so stužovačom, potom to na reze krásne drží a kocky sú úhľadné.
valeri
vyzerá ľahký a šťavnatý, piekla som ho raz pred rokmi, Dakde mám odložený aj recept, Vďaka za pripomenutie.
orchidea
už som ho piekla viackrát a robím ako @sovka kyslú smotanu so šľahačkou... ale ten nápad s pudingom sa mi pozdáva, musím vyskúšať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia