Veľmi rýchly, a chutný koláčik hlavne pre začiatníkov ponúkam.
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1 ks |
|
| 1 konzerva |
|
| 180 g |
|
| 1 dcl |
|
| Mrvenička: | |
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| trošku |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Ako prvé si spravíme mrveničku: Do malej nádoby si dáme múku, cukor, štipku škorice a trošku oleja. Všetko prstami rozdrobíme na mrveničku , ktorú dáme do chladu.
- 2
Celé vajcia si vymiešame s oboma cukrami do peny a postupne pridávame olej . Kôru s citrona postrúhame a dáme do cesta . Teraz si do múky dáme prášok do pečiva a zamiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a všetko vymiešame na hladko. Formu na pečenie si vymastíme tukom a vysypeme múkou . Jahody necháme odkvapkať. Cesto nalejeme do formy a na vrch poukladáme jahody.
- 3
Studenou mrveničkou posypeme koláčik.
- 4
Dáme piecť do predhriatej trúby na 180 stupňov 25 minút. Pečieme dozlatista.
- 5
Vychládnutý koláčik porežeme na kúsky.
- 2









Diskusia k receptu