Koláč s mrveničkou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Veľmi rýchly, a chutný koláčik hlavne pre začiatníkov ponúkam.

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si spravíme mrveničku: Do malej nádoby si dáme múku, cukor, štipku škorice a trošku oleja. Všetko prstami rozdrobíme na mrveničku , ktorú dáme do chladu.
  2. Celé vajcia si vymiešame s oboma cukrami do peny a postupne pridávame olej . Kôru s citrona postrúhame a dáme do cesta . Teraz si do múky dáme prášok do pečiva a zamiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a všetko vymiešame na hladko. Formu na pečenie si vymastíme tukom a vysypeme múkou . Jahody necháme odkvapkať. Cesto nalejeme do formy a na vrch poukladáme jahody.
  3. Studenou mrveničkou posypeme koláčik.
  4. Dáme piecť do predhriatej trúby na 180 stupňov 25 minút. Pečieme dozlatista.
  5. Vychládnutý koláčik porežeme na kúsky.