Koláč Ľahký vánok

Autor receptu: arwen789

Na tomto koláči ma zaujal jeho názov. Mám ho už dlho medzi receptami, ale nejak som sa nevedela dokopať k tomu aby som ho upiekla. Nakoniec som nahovorila kamarátku a upiekli sme ho spolu a čuduj sa svete on sa nám vydaril :-) Je to naozaj skvelý koláč, ak milujete tvaroh tak ako ja, určite vám zachutí.

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Maslo s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a rumovou arómou vymiešame do penista. Postupne pridávame žĺtky a mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, múku premiešame s kypriacim práškom. Následne sneh a múku striedavo zľahka vmiešavame do cesta.
  2. Polovičku cesta natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta primiešame kakao a odložíme si ho. Tvarohovú plnku opatrne natrieme na biele cesto a na ňu roztrieme tmavé cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a môžme podávať.
  3. Tvarohová plnka: Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme roztlačený tvaroh a 3PL mlieka. Všetko spolu dobre premiešame.