Foto: marianne
Sama som bola zvedavá,či bude naozaj charašo:-),s takýmto názvom som ho našla v jednom starom časopise ....rúra sa mi umúdrila,tak to idem rýchlo Zobraziť celý popisSama som bola zvedavá,či bude naozaj charašo:-),s takýmto názvom som ho našla v jednom starom časopise ....rúra sa mi umúdrila,tak to idem rýchlo využiť,kým si to zas nerozmysli...a potvrdzujem je veeeeľmi charašo:-)
príprava
na 150-170 °C
Suroviny
140 g |
|
280 g |
|
z 1/2 citrona |
|
6 ks |
|
100 g, mleté,alebo lieskove |
|
150 g |
|
6 ks |
|
50 g, ,nastruhana |
|
200 g, na polevu |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Maslo,praskovy cukor,stavu z citrona a 6 zltkov spolu po peny vymiesame.Pridame oriesky,(bud pomlete alebo jemne nasekane)hrubu muku a napokon sneh zo 6 bielkov.Sama som sa trochu obavala,nepise sa prasok do peciva,nedala som,uvidime co to spravi....
-
2
Polovicu hmoty vylejeme na vymastenu a mukou vysypanu stvorcovu formu, ak nemame, aj okruhla moze byt......
-
3
Na nu rozprestrieme 50g tmavej struhanej cokolady,mala som 81% podielu kakaa.
-
4
...a prikrijeme druhou polovicou cesta.Dame do rury a pecieme na miernej teplote...
-
5
Upeceny kolacik vyklopime z formy cely natrieme cokoladou a husto posypeme mandlovymi lupienkami...
-
6
...
Diskusia k receptu