Koláč Charašo fotorecept

marianne - fotkamarianne, 29. januára 2011
Koláč Charašo (fotorecept)
Foto: marianne

Sama som bola zvedavá,či bude naozaj charašo:-),s takýmto názvom som ho našla v jednom starom časopise ....rúra sa mi umúdrila,tak to idem rýchlo Zobraziť celý popisSama som bola zvedavá,či bude naozaj charašo:-),s takýmto názvom som ho našla v jednom starom časopise ....rúra sa mi umúdrila,tak to idem rýchlo využiť,kým si to zas nerozmysli...a potvrdzujem je veeeeľmi charašo:-)

20 minút
príprava
30 minút
na 150-170 °C

Suroviny

140 g
280 g
z 1/2 citrona
6 ks
100 g, mleté,alebo lieskove
150 g
6 ks
50 g, ,nastruhana
200 g, na polevu
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Maslo,praskovy cukor,stavu z citrona a 6 zltkov spolu po peny vymiesame.Pridame oriesky,(bud pomlete alebo jemne nasekane)hrubu muku a napokon sneh zo 6 bielkov.Sama som sa trochu obavala,nepise sa prasok do peciva,nedala som,uvidime co to spravi....

    Koláč Charašo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu hmoty vylejeme na vymastenu a mukou vysypanu stvorcovu formu, ak nemame, aj okruhla moze byt......

    Koláč Charašo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na nu rozprestrieme 50g tmavej struhanej cokolady,mala som 81% podielu kakaa.

    Koláč Charašo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a prikrijeme druhou polovicou cesta.Dame do rury a pecieme na miernej teplote...

    Koláč Charašo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upeceny kolacik vyklopime z formy cely natrieme cokoladou a husto posypeme mandlovymi lupienkami...

    Koláč Charašo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...

    Koláč Charašo (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
Charošó môže byť charašó, nejde tam nič zlé, len sa mi zdá trošku suchá, ale veď sa môže vylepšiť ešte nejakým krémom alebo šľahačkou. Ale ku káve môže byť fajn.
marianne69
...@hubata tak som ho nasla v casopise a nechcela som moc spekulovat,nevedela som ako dopadne,tak som sa radsej drzala presne receptu:-)druhy krat ho mozem nejako inovovat:-))
janger
Vyborne ku kavicke. Pre mna by stacilo aj takto, bez kremu, hlavne, ze je tam cokolada ;-)))!
sovka62
Tiež si myslím, že na to množstvo čokolády a ešte takej dobrej tam už žiadny krém netreba. A veľmi sa mi páči, že sa vydaril aj bez prášku do pečiva. Ja ho v koláčoch vždy cítim a dosť mi vadí. Takže toto je recept pre mňa stvorený a keď rozmýšľam nad zvyškom rodiny, im bude určite chutiť tiež. Takže ukladám a ďakujem. A až pri čítaní textu som si uvedomila, že nemáš na klávesnici diakritiku. Lebo na prvý pohľad som otvárala s tým, že to bude nejaká španielska alebo mexická delikatesa. Čo dokáže jeden mäkčeň..........
palokuchki
Recept si ukladam a vyskusam. Musela som sa zasmiat. Trochu mi to trvalo pokym som pochopila co je charaso. My pozname jedneho rusa a deti ho tak volaju.
sovka62
A ešte poprosím, či by si nemohla doplniť rozmery toho plechu, aby som sa zorientovala, na čom to piecť.
marianne69
@sovka vdacne,som naozaj rada,ze Vas zaujal:-) plech ma 21x21 cm,a ten prasok do peciva,nebolo treba,narastol pekny aj bez neho,ale treba ho piect naozaj na nizkej teplote...150 na mojej rure bola az-az..este mi chytal,ja mam ruru na maso...dufam,ze sa podari:-)
cica2
krásny koláčik, hneď by som si dala na koštovku, aspoň kúsoček:))
tinca
pekný koláčik a tie lupienky lákavé
frona
vyzerá super. Aj ja som hneď nepochopila, že je to charašó :))))) Určite budem takýto piecť
babav
Pekny ,iste aj chutny kolacik!Tiez som si myslela ,ze to podla nazvu bude mexicky recept;-).Ja mam rovnaky problem s klavesnicou.
1ariana
Pridávam sa k ostatným a tiež si ho ukladám do KK a rada vyskúšam. Ja tiež nedávam prášok do pečiva do niektorých zákuskov. Napríklad nejde ani do Prevráteného jablčníka, ktorý som včera uverejnila. Ďakujem za inšpiráciu. :o)
dorisa
Charašo vyzerá ten tvoj koláčik, upečiem,ale už len pre priatela, TEN MOŽE. Je krásny.
marianne69
@doriska upec,ale garantujem ti,ze neodolas,kila sem-kila tam:-)ked zvycajne upeciem kolac,vzdy si dam kusok a padla,ale tomuto som neodolala a zmastila 3 kusy naraz,hanba mi:-)))) a dakujem vsetkym...
matased
Mňa zaujal tiež najprv názov, a fakt zodpovedá koláčiku, na fotkách je pekný....vyskúšam
frezia68
Tak som ho našla,dobre si upiekla a hoci ozaj málo pečiem,asi ho urobím,ak takú fajnovú čokoládu mám odloženú tak vysoko v špajzi,aby som nedočiahla :-))) lebo strááááášne mám rada.
kamill23
Skvelý koláčik, musím vyskúšať- horkú čokoládu milujem a je mi sympatické, že neobsahuje žiadne mastné krémy. Mandľové lupienky by sa mohli ešte predtým nasucho opražiť na panvici- pre ozvláštnenie chuti, a neviem, ako veľmi cítiť citrónovú šťavu v ceste, ale napadlo mi pridať tam, alebo do čokoládky pomarančovú kôru, lebo túto kombináciu milujem. Alebo pridať dovnútra k čokoláde nejaké drobné bobuľovité ovocie (čučoriedkyyy, mňam) ;)
marianne69
Dakujem @kamil23 ta citronova stava je tam vyborna,velmi dobre ladi s ostatnymi ingredienciami....skus a daj vediet ako chutil,vylepsit si ho mozes samozrejme po svojom,nam takto velmi chutil:-)
marianne69
...mi vypravaj nieco o tom:-)))))tiez som sa nad sebou minule zamyslala,ze tadialto cesta zarubana:-)ale peciem podstatne menej ako kedysi,pekavala som 2x tyzdenne,ubrala som na 1x za dva tyzdne...ale kolace straaasne lubim,neviem si pomoct:-)
dajanca
...@marianne69 vyzerá veľmi lákavo...uložené... vravíš že pečenie si obmedzila, ale ak by som chcela vyskúšať všetky tie skvelé recepty, čo som na Vareche našla, musela by som piecť možno aj 2x denne...:-)
marianne69
@dajanca ja keby som mala vsetky kolace poskusat co som si naskreckovala v KK tak potrebujem 2-3 zivoty:-)))ale obist ich nedokazem,veru asi 10 rokov dozadu som pekavala kazdu stredu a sobotu,ale musela som to zatrhnut,protestuju doteraz a spominaju na zlate dobre casy, ked sa u nas tak pekavalo,ale nic sa neda robit co bolo moc, to bolo prilis:-)))))
pivonka
Ahoj, @mariana ! V piatok mala moja dcéra narodeniny a potrebovala ponúknuť kolegov v zamestnaní. Usúdila som, že toto bude vhodný koláč a tak som ho vo štvrtok prvý raz upiekla. Mne veľmi chutil, je taký nepresladený a pekne v ňom cítiť tú horkú čokoládu. Kolegovia podľa názvu poznali, ale chutnali prvý raz. Že mal úspech dokumentuje, že hneď štyria pýtali link na Varechu. To je najlepšie ocenenie, keď hostia chcú recept.
marijanka712
@marianne69 velmi chutný koláčik aj ja mám radšej čokoládu ako maslové plnky a preto je pre mňa ako stvorený ukladám a na najbližšiu príležitosť sa pečie dik za dobrý rp
marianne69
jooooj @pivonka ,ani nevies aku radost si mi spravila,je to moj oblubeny kolacik,preto ako si napisala nie je presladeny,horka cokolada s orechami a mandlami vyborna kombinacia.Som rada:-)@marijanka712 urcite budes spokojna,ja tiez kremove moc nemusim na niektore vynimky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia