Koláč Charašo (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Sama som bola zvedavá,či bude naozaj charašo:-),s takýmto názvom som ho našla v jednom starom časopise ....rúra sa mi umúdrila,tak to idem rýchlo využiť,kým si to zas nerozmysli...a potvrdzujem je veeeeľmi charašo:-)
20 minút príprava |
30 minút na 150-170 °C |
Postup
- Maslo,praskovy cukor,stavu z citrona a 6 zltkov spolu po peny vymiesame.Pridame oriesky,(bud pomlete alebo jemne nasekane)hrubu muku a napokon sneh zo 6 bielkov.Sama som sa trochu obavala,nepise sa prasok do peciva,nedala som,uvidime co to spravi....
- Polovicu hmoty vylejeme na vymastenu a mukou vysypanu stvorcovu formu, ak nemame, aj okruhla moze byt......
- Na nu rozprestrieme 50g tmavej struhanej cokolady,mala som 81% podielu kakaa.
- ...a prikrijeme druhou polovicou cesta.Dame do rury a pecieme na miernej teplote...
- Upeceny kolacik vyklopime z formy cely natrieme cokoladou a husto posypeme mandlovymi lupienkami...
- ...