Koláč Charašo (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Sama som bola zvedavá,či bude naozaj charašo:-),s takýmto názvom som ho našla v jednom starom časopise ....rúra sa mi umúdrila,tak to idem rýchlo využiť,kým si to zas nerozmysli...a potvrdzujem je veeeeľmi charašo:-)

20 minút
príprava
30 minút
na 150-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo,praskovy cukor,stavu z citrona a 6 zltkov spolu po peny vymiesame.Pridame oriesky,(bud pomlete alebo jemne nasekane)hrubu muku a napokon sneh zo 6 bielkov.Sama som sa trochu obavala,nepise sa prasok do peciva,nedala som,uvidime co to spravi....
  2. Polovicu hmoty vylejeme na vymastenu a mukou vysypanu stvorcovu formu, ak nemame, aj okruhla moze byt......
  3. Na nu rozprestrieme 50g tmavej struhanej cokolady,mala som 81% podielu kakaa.
  4. ...a prikrijeme druhou polovicou cesta.Dame do rury a pecieme na miernej teplote...
  5. Upeceny kolacik vyklopime z formy cely natrieme cokoladou a husto posypeme mandlovymi lupienkami...
  6. ...