Foto: ancicka
Chuť koláča by som prirovnala k chuti vianočky.
na 180 °C
Suroviny
Cesto 1.: | |
350 g |
|
1 ČL |
|
75 ml vlažné |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Cesto2.: | |
400 g |
|
120 g mäkké |
|
120 ml vlažné |
|
75 g |
|
štipka |
|
3 ks |
|
Plnka: | |
roztopené na pomastenie |
|
|
|
|
|
|
|
na postrúhanie |
|
Postup
-
1
Ja som si 1 cesto nechala vypracovať a vykysnúť v pekárničke.Môžte ho aj vypracovať klasickým spôsobom.
-
2
2 cesto si z uvedených surovin vypracujem v miske a
-
3
na doske ho vyhnetiem na hladko a nechám na doske zakryté odpočívať.
-
4
Potom vykysnuté cesto na doske prepracujem a rozvaľkám asi na 1/2 cm. Tak isto rozvaľkám aj 2 cesto.
-
5
2 cesto položím na 1 cesto,
-
6
ohnem ho na tretiny,
-
7
a nechám na doske zakryté asi 1 hodinu podkysnúť.
-
8
Medzi tým si v miske pripravím sušené ovocie, polejem ho rumom, alebo likérom. Občas ho premiešam, aby sa napilo.
-
9
Podkysnuté cesto rozvaľkám,
-
10
potriem maslom a na celé rozložím sušené ovocie, bez rumu.
-
11
Na ovocie postrúham čokoládu.
-
12
Cesto zrolujem,
-
13
a položím na pomastený plech. Rolku som nechala asi 20 min. trocha podkysnuť a potom som po celej dlžke rozrezala.
-
14
Popretáčala som a uložila do venca. Medzi tým si rúru vyhrejem na 200°C a pri vkladaní do rúry teplotu stiahnem na 180 °C a pečiem asi 30 min.
-
15
Dobrú chuť.
ja by som tam dala aj ten rum, on sa odpari a fajne to prevonia ....