Foto: 1kika1
S manželom sme boli v našej kaviarničke na káve a práve priniesli do ponuky dezertov kokosový cheesecake. Samozrejme, ako kokosový maniaci sme si hneď Zobraziť celý popisS manželom sme boli v našej kaviarničke na káve a práve priniesli do ponuky dezertov kokosový cheesecake. Samozrejme, ako kokosový maniaci sme si hneď objednali a bol senzačný!!! Omámená úžasnou chuťou, som sa inšpirovala a skúsila som ho urobiť aj doma. Popravde, myslím, že sa celkom podaril, až na to, že som ho trocha presladila :-) ale, minie sa :-) :-) :-)
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
50 g |
|
4 PL strúhaný |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
250 g |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
Smotanovo-kokosový krém: | |
250 ml |
|
4 PL strúhaný |
|
2 PL |
|
na postrúhanie |
|
Postup
-
1
V mixéri som si namlela sušienky (nejaké lacné, ktoré som objavila doma). Pridala som maslo, kokos (do korpusu) a rum. Rum som dávala iba podľa chuti, vôbec ho tam netreba. Miešala som a miešala, až sa mi konečne hmota spojila. Tú som narvala do tortovej formy a dala piecť na 150 °C na 10 minút.
- 2
Riccotu som rozšľahala s cukrom (ochutnala som, aby som nepresladila), pridala som vajíčka a kokosovú múčku. Krásny zlatý krém som naliala na už predpečený korpus a šup s tým, na 1 hodinku na 175 °C do rúry.
- 3
Kým sa mi cheesecake chladil na balkóne, som si z kyslej smotany, cukru a strúhaného kokosu vymiešala polevu (po docukrení som nechutnala, takže tu sa stala chyba :-))) Dala som až 4 PL cukru a zdalo sa mi to trocha prisladké. Na vychladnutý koláčik som vyliala smotanovo kokosový krém, postrúhala som čokoládu a odložila na noc do chladničky. Čakanie bolo hrozné, ale stálo to za to!
- 4
A môže sa ísť chutnať! :-)
- 5
...a ešte v reze :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu