Foto: pekajka
Dnes som skúsila takýto recept. Ešte som neskúšala nič s kokosom, no dnes som v skrinke objavila nový balíček. Našla som aj zopár ďalších Zobraziť celý popisDnes som skúsila takýto recept. Ešte som neskúšala nič s kokosom, no dnes som v skrinke objavila nový balíček. Našla som aj zopár ďalších surovín, a tak sa to začalo. Čistá improvizácia, takže celý proces bol napínavý, ale výsledok je veľmi chutný.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Hrozienka vysypeme do misky a zalejeme vriacou vodou, aby nám napučali.
- 2
Rozklepneme vajíčka, oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme múku, kokos a med. Sneh po častiach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Vzniknutú zmes vylejeme na papierom vystlaný plech. Pečieme 15 minút vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C.
- 3
Cesto zvinieme a zabalíme do vlhkej utierky. Počkáme, kým vychladne. (ospravedlňujem sa, nasledujúce fotky sa mi nedali otočiť)
- 4
Cesto rozvinieme, potrieme medom a posypeme kokosom.
- 5
Posypané.
- 6
Cesto potrieme zmesou, ktorú sme si pripravili zo surovín na plnku, kým sa nám pieklo cesto. Znova zvinieme, pevne pritlačíme a môžeme hneď krájať a papať.
- 2
Diskusia k receptu