Kokosovo-kávový smotanový likér

diabambulka - fotkadiabambulka, 3. novembra 2010

Suroviny

125 g
300 ml
250 ml
1 plechovka
6 ks
250 ml
2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Mlieko privedieme do varu, pridáme kokosovú múčku a necháme stáť cez noc. Ráno premiešame, dáme do čistej utierky a vyžmýkame do hrnca, pridáme smotanu, salko, žĺtka a urobíme si vodný kúpeľ a šľaháme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Uvaríme si asi 100 ml instantnej kávy a tiež necháme vychladnúť. Potom zmiešame kokosovo-smotanovú časť s kávou a s rumom. Nalejeme do fliaš a môžeme podávať.

  2. 2

    Na zdravie :-)))

Diskusia k receptu

evusik
Vianoce sa blížia a ja som sa práve chystala robiť Baylies ale teraz to musím prehodnotiť.... musím vyskúšať tvoj recept, takže spravím aj Baylies aj tento určite mňamkový likérik :-)
janger
Toto musi byt vyborny liker! Ukladam do KK.
evusik
@marianne69 veď ja tiež, aj spravím, aj schovám aby dlhšie vydržalo a aj tak nevydrží a rýchlo to vycuckáme .... ale čo, na Vianoce hádam môžeme, nie?
matased
Aj ja ho určite vyskúšam, vyzerá už vo fľaške skvelý!!!!!
jeka
dakujem za recept,vyskúšam!!!
jeka
dakujem za recept,vyskúšam!!!
remcula
Taky mám ráda, zvlášť o Vánocích takové likéry. Dobrý nápad, nenapadlo by mne povařit kokos a přecedit, to musí být super.
jeka
ešte by som sa chcela spýtaž ,vyjdú mi dve fliaše ?
twiggynka
děkuju za recept, moc se těším až ho vyzkouším a potěším sousedku, která tyto lepidýlka miluje:-)
marika33
ejha, tak to bude, dalši dobry liker, na Vianoce určite urobim
diabambulka
ahojte všetci čo máte radi takéto sladké lepidielka a viete koľko toho vyjde? približne liter, tá fľaša na fotke je 0,7l a ešte som mala v druhej fľaške trocha, ale stále som ochutnávala s manželom až sa minula rychlosťou svetla .-)))ak chcete mať viacej toho likéru pridajte si viacej mlieka do kokosu a viacej rumu:-)
matased
Ahoj, tak ja ho mám za sebou a je úžasnýýýýýýýýýýýýýýýýýýý! mňam, len sa tak po ňom zaprášilo...neviem, bolo ho asi 1,5 litra. Ešte raz ďakujem
diabambulka
ahoj matased,veeeelmi si ma potešila a ešte viac to že ti chutil a ďakujem za info koľko ho približne bolo, nestihla som to zmeraťpretože sme ho stale ochutnavali:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia