Kokosovo-banánová torta

simushkka - fotkasimushkka, 26. mája 2013
Kokosovo-banánová torta
Foto: simushkka

Doma mám ešte stále veľa kokosu a tak som sa rozhodla nejako ho využiť. Mama zbožňuje banány aj kokos. Tak si tak ako aj Zobraziť celý popisDoma mám ešte stále veľa kokosu a tak som sa rozhodla nejako ho využiť. Mama zbožňuje banány aj kokos. Tak si tak ako aj ja veľmi pochutnala. :)

12
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
4 PL
3 PL
1 PL
50 ml
50 ml
1/2 bal.
Plnka:
500 ml
1 ks
4 PL
200 g
1 ks alebo jogurt
4 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: to robím vždy veľmi jednoducho. Vyšľaháme sneh z bielkov. Vyšľahám žĺtka s cukrom. Pridáme teplú vodu, olej. Pridala som daj domácu jablkovú nutellu na zafarbenie a kakao. Ale kľudne môžeme použiť len kakao. Primiešame múku s PDP a sneh z bielkov. Vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180°C asi 15minút. Každý už poznáme svoju rúru.

  2. 2

    Plnka: z mlieka, cukru, pudingu začneme variť klasický puding a pred koncom varenia primiešame kokos. Kokosom to vlastne zahustíme. Ja som dala asi 1 a pol šálky kokosu. Veľmi to po vychladnutí zhustne. Preto hneď môžeme primiešať smotanu.

  3. 3

    Upečené cesto natrieme džemom. Banány pozdĺžne rozkrojíme a ukladáme na cesto. Natierame plnku. Samozrejme veľmi opatrne, lebo moja bola veľmi hustá. Polejeme čokoládovou polevou, ktorú si už každý pripraví podľa seba. Dáme stuhnúť. Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

irenaw
@simushkka zoznam surovín máš trochu poprehadzovaný. vyzerá to, akoby išli banány do cesta, a čokoládová poleva s práškom do pečiva do plnky. niekoho to môže mýliť.
simushkka
tak to urobila redakcia, ja som to napísala inak, ale postup je tam uvedený
kata
torta vyzerá chutne, ukladám do KK. si šikovná. naozaj obdivujem tieto mladé dievčatá, ako ich baví variť (a ako im to ide:). v ich veku ma to ani nenapadlo...
1947
ja by som ju volala minitortička
simushkka
ďakujem veľmi pekne za pochvaly :) áno je to taká minitortička, lebo keby jej bolo veľa, neviem kto by ju toľko jedol :D strašne ma to baví, ale ani mňa by nenapadlo, že niekedy ma to bude baviť :)
janger
Takej torticke by som sa veru aj ja potesila, verim, ze tvoja mamicka si iste velmi pochutnala :-). Ma sikovnu dcerku :-).
simushkka
@janger dakujem veľmi pekne :) no moja mamka nie je až tak na sladké, ale najviac zákuska zjedla práve ona :D
elza
Ahoj, páči sa mi tvoj nápad využit kokos, určite miniem aj ten moj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia