Kokosové sušienky

andula1964 - fotkaandula1964, 24. februára 2010

Tieto sušienky sú veľmi oblúbené v našej rodine,sú nielen chutné,ale aj rychlo pripravené.

35 minút
príprava
15 minút
na 170-180 °C

Suroviny

2  poháre
1  pohár
3  PL
270 g
1 vrecko
1 vrecko
1 ks
1  lyžíčka




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín,okrem kakaa vypracujeme cesto a rozdelíme na polovice.

  2. 2

    Do jednej polovice zapracujeme kakao.

  3. 3

    Z tmavého a bledého cesta vytláčame pomocou strojčeka sušienky,na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170-180°C asi 15 minút(do zlatista). Hotové keksíky pofrkame čokoládou.

Diskusia k receptu

sovka62
Recept ukladám, teraz ma čaká pečenie piškót podľa rôznych receptov, ale potom určite skúsim. Aspoň oprášim ten pekelný stroj, ktorý som bezpodmienečne musela mať a použila som ho za 15 rokov asi dva razy, aj to s problémami.
andula1964
sovka utčite neobanuješ ak máte radi kokosové,vydržia dlho ak ich uložíš do dozičiek.Velká noc sa blíži.
jaroslava31
Mám rada pohárové recepty, nemusím vyberať váhu. Aj keď ja máločo vážim, varím a pečiem už akosi od oka a preto sa mne recepty dosť ťažko píšu. Tento recept určite vyskúšam.
bozulka
Vyskúšam aj ja.Od Vianoc mi ostali 2 balíčky kokosovej múčky aspoň ju využijem.Ďakujem za nápad.Možno ani nebude treba strojček/niekde ho mám/ ja vyskúšam formičky.Veľká Noc sa opravdu blíží.Len nedávno sme dojedli Vianoce!!!
janaalizibolenova
@andula1964 , dnes som robila tieto susienky, boli urobene velmi rychlo, aj rychlo upecene, cesticko je velmi jemnucke, som zvedava, co povie hlavny kritik manzel, ale za seba hovorim, ze su vyborne, rozplyvaju sa na jazyku..
jozka
dobrý a rýchly recept také mám rada vyskúšam
luculik89
Tak konečne som našla nejaký schopný recept a hlavne nemusím používať váhu....... takže zajtra isto idem piecť aspoň konečne vyskúšam prístroj ktorý som tak strašne chcela ...
mitiu
takže tento recept...sa mi osvedčil je perfektny....robievam susienky aj dva krat do mesiaca tiež ich pofrkam cokoladovou polevou..su FAJNE..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia