Kokosové rožky s čokoládkou (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Je to bežný recept ktorý pečiete viaceré.Mám ho už asi 30 rokov.Je to koláčik ktorý patrí medzi drobné pečivo.Musí trochu postáť,aby bolo mäkké.Takže akurát na vianočný čas.
|
60 kúskov porcií |
15 minút príprava |
12 minút na 160 °C |
Postup
- S cestom sa dá pracovať na dva spôsoby.Ak všetky ingrediencie spracujem,ja si ho rozdelím na dve časti.Jedno spracujem cez tvarovací strojček,pripojený na mäsovom mlynčeku.
No dá sa s ním pracovať aj na doske kde tvoríte tvary.Ja som dnes robila rožteky.
Pracovala som s nim na oba spôsoby.
- Na doske som si vytvarovala rožteky a uložila na plech vystlaný mastnou fóliou na pečenie.Pečiem na 160 0c vo vyhriatej rúre,asi 12-15 minút.
Po vychladnutí rožtekov im končeky namáčam v rozpustenej čokoláde a ukladám na rošt.
- Po upečení sú rožteky dosť tvrdé.Nezľaknite sa! Oni v priebehu 3-4 dní zmäknú.Ukladám ich do krabice spolu s jabĺčkom a zakryjem potravinárskou fóliou.
Je to drobné pečivko,ktoré môže stáť aj po Vianociach.