Kokosové rezy

podravka - fotkapodravka, 2. decembra 2016
Kokosové rezy
Foto: podravka

Komerčný recept
Spojenie kokosu s chutnou nugátovou Lino Ladou vás prenesie do sladkého sveta fantázie.

50 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
180 g
70 g (nugátová nátierka)
100 g
130 g
1 ks
1 ks
1 lyžička
Krém:
1 ks
3 ks
500 ml
150 g
Na dekoráciu:
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme na sneh a za stáleho miešania pridáme cukor. Jemne vmiešame Lino Ladu nugát, roztopené maslo a múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a citrónovú šťavu.

  2. 2

    Cesto nalejeme na vymastený, múkou posypaný plech (40 x 30 cm). Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 18 až 20 minút.

  3. 3

    Pudingový prášok Dolcela zmiešame s cukrom, žĺtkami a trochou mlieka. Zvyšné mlieko necháme zovrieť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok so žĺtkami a varíme za stáleho miešania niekoľko minút.

  4. 4

    Po vychladnutí do pudingového krému vmiešame maslo.

  5. 5

    Cesto po vychladnutí rozrežeme na 6 rovnakých obdĺžnikov, ktoré natrieme pudingovým krémom. Uložíme 3 plátky s krémom na seba a vzniknú nám 2 menšie torty. Krémom natrieme aj vonkajšie strany torty a posypeme kokosovou múčkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené, Komerčné tagy, Podravka

Diskusia k receptu

haji
Přidám se a také pochválím, řezy vypadají jednoduše a efektně.
pivonka
Rezy vyzerajú pekne a navyše sa zužitkujú 4 bielky z mrazničky. Pri pohľade na fotku sa mi zdalo, že je kokos aj v ceste, ale nie, iba na posýpku. kk