Kokosové rezy

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Spojenie kokosu s chutnou nugátovou Lino Ladou vás prenesie do sladkého sveta fantázie.

50 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na sneh a za stáleho miešania pridáme cukor. Jemne vmiešame Lino Ladu nugát, roztopené maslo a múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a citrónovú šťavu.
  2. Cesto nalejeme na vymastený, múkou posypaný plech (40 x 30 cm). Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 18 až 20 minút.
  3. Pudingový prášok Dolcela zmiešame s cukrom, žĺtkami a trochou mlieka. Zvyšné mlieko necháme zovrieť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok so žĺtkami a varíme za stáleho miešania niekoľko minút.
  4. Po vychladnutí do pudingového krému vmiešame maslo.
  5. Cesto po vychladnutí rozrežeme na 6 rovnakých obdĺžnikov, ktoré natrieme pudingovým krémom. Uložíme 3 plátky s krémom na seba a vzniknú nám 2 menšie torty. Krémom natrieme aj vonkajšie strany torty a posypeme kokosovou múčkou.