Foto: izabella929
Tento zákusok som poskladala z viacerých receptov a urobila som podľa svojho vkusu a chuti..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 |
|
200 g |
|
1/2 dl |
|
1 dl |
|
štipka |
|
250 g |
|
1 celý |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
Krém: | |
700 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
Na vrch: | |
2 ks |
|
300 ml |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
4 kocky |
|
Postup
-
1
Do misy som rozbila 4 vajcia a pridala som práškový cukor...vymiešala som do peny, potom som po malých dávkach striedavo vmiešavala olej a mlieko..
-
2
pridala som v malých dávkach zmiešanú hladkú múku s práškom do pečiva a soľou....
-
3
napokon som pridala kakao a dobre premiešala..
-
4
plech : 27x37 cm..som vystlala pečiacim papierom a cesto som naň vyliala...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 20min.
-
5
upečený korpus som nechala vychladiť...orezala som boky, upravila na veľkosť podnosu a pripravila na plnenie..
-
6
n a prípravu krému som v mlieku vymiešala 2 pudingové prášky a uvarila na hustú kašu,m ktorú som nechala vychladiť..pokiaľ sa chladili, pripravila som si do misy maslo s práškovým cukrom...počas miešania som pridala do neho vajcový likér...
-
7
vychladnutý puding a vymiešaný cukor s maslom som dobre spolu vyšľahala...potom som pridala so neho kokos..
-
8
pripravený krém som dala na jednu hodinu do chladničky stuhnúť...potom som ho natrela na korpus..koláč som dala znova do chladničky stuhnúť..
-
9
zatiaľ som si pripravila čoko šľahačku...do mlieka som pridala práškový cukor, šľahačku v prášku a smetafix...všetko som spolu vyšľahala 3 min. vybrala som koláč z chladničky a na stuhnutý krém som natrela šľahačku..na vrchu som urobila vlnky...na vrch bude ešte nastrúhaná biela čokoláda...celý koláč som na noc dala do chladničky...
-
10
na vrch som nastrúhala bielu čokoládu a upravila boky...takto vyzerá v reze...
-
11
v jednom črepníky 4 farby-kaly...
-
12
voňavá ružička..
Na buduci vikend mame rodinnu "seslost", toto bude zakusok ku kave.
Kvety sú tiež pekné
Ja som ho upiekla den pred, tak bol celu noc v ladnicke a bol este lepsi ako cerstvo upeceny.
Ďakujem pekne za vyskúšanie receptu..bolo to strašne dávno..teší ma že ste si pochutnali...ja vždy nechám koláč uložený cez noc v chladničke, lepšie sa krája a je krajší a stabilnejší..doplniť niečo, alebo vylepšiť trebárs aj šľahačkou nič tým nepokazíš..veľa úspechov v pečení..