Foto: ancicka
Dobré ked sa upečú v predstihu a pár dní postoja.Potom sú mäkučké jemné.
100
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku zmiešame s pr.do pečiva,pridáme zmäknuté maslo,cukor s vanilkou,vajcia a kokosovú múku.vypracujeme na hladké cesto.
-
2
Na pomúčenej doske ho vyvaľkame a formičkou v tvare hríbika vykrajujeme .
-
3
Ukladáme na vymastený plech a upečieme.Môžme aj hustejšie.Po upečení ich hned pozberáme z plechu,aby na plechu nestmavli.
-
4
Pri pečení dávame pozor,aby sa nespálili,lebo oni vyzeráju,že sú stále bielé a naraz potom zhnednú.Ked uvidíte,že spodok začína hnednúť,tak ich treba vyberať.Sú už upečené.
-
5
Ked vychladnú,tak ich zlepujeme pikantným lekvárom.Po zlepení klobučiky máčame v čokoládovej poleve.
Ja by som sa chcela spýtať @Ancicka , že asi ako dlho vydržia a kedy by bol najvhodnejší čas pečenia, keby som chcela ich mať na Vianoce.
@nikol156 ,oni niesú tvrdé,sú fajn po upečení,take chrumkavé,ako každé čerstvé pečivko,asi tým kokosom.Ja som preto napísala,že skôr,lebo mne chutia tak po týždni,ked vydržia,lebo sú potom jemné.
@evanaaa ,používam kokos strúhany,ale vždy sa snažím kúpiť jemnejší.