Kokosové hríbiky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 12. decembra 2011
Kokosové hríbiky (fotorecept)
Foto: ancicka

Dobré ked sa upečú v predstihu a pár dní postoja.Potom sú mäkučké jemné.

100
porcií
30 minút
príprava
8-10 minút
na 160-170 °C

Suroviny

500 g
1 ks
250 g
200 g
200 g
1 ks
2 ks
podľa chutí  na zlepovanie
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku zmiešame s pr.do pečiva,pridáme zmäknuté maslo,cukor s vanilkou,vajcia a kokosovú múku.vypracujeme na hladké cesto.

    Kokosové hríbiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pomúčenej doske ho vyvaľkame a formičkou v tvare hríbika vykrajujeme .

    Kokosové hríbiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ukladáme na vymastený plech a upečieme.Môžme aj hustejšie.Po upečení ich hned pozberáme z plechu,aby na plechu nestmavli.

    Kokosové hríbiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pri pečení dávame pozor,aby sa nespálili,lebo oni vyzeráju,že sú stále bielé a naraz potom zhnednú.Ked uvidíte,že spodok začína hnednúť,tak ich treba vyberať.Sú už upečené.

    Kokosové hríbiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked vychladnú,tak ich zlepujeme pikantným lekvárom.Po zlepení klobučiky máčame v čokoládovej poleve.

    Kokosové hríbiky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

klaura
tieto ja robievam každý rok ... sú výborné ...
alena45
aj ja ich robím každý rok, už sú napečené, v sobotu prídu baby ozdobovať.
vierik
Kokosové linecké ešte nemám,musia byť dobré--ukladám...:-)
orchidea
Pekné hríbiky. Tiež pekávam z takého cesta, ale vykrajujem kvietky a vlastne to je jedno aký tvar majú, hlavne že sú dobré.
tinca
mám podobný rcp, ale ja robím koliečka, ale tento rok neboli na zozname,máš ich pekné
nikol156
Gratulujem, sú veľmi pekné.
Ja by som sa chcela spýtať @Ancicka , že asi ako dlho vydržia a kedy by bol najvhodnejší čas pečenia, keby som chcela ich mať na Vianoce.
evanaaa
@Ancicka , zasa niečo chutnučké, chcela by som vidieť tvoju komoru, koľko toho máš už v zásobe. Tá kokosová múčka, to je strúhaný kokos? Mám dojem, že niektorý je jemnejší, iný hrubší a aj vločky som videla.
tatranka
Poctivo nachystané koláčiky.Kokosky sú chutné aj keď postoja.Recept som si uložila.Páči sa mi.
ancicka
@dakujem za komenty.
@nikol156 ,oni niesú tvrdé,sú fajn po upečení,take chrumkavé,ako každé čerstvé pečivko,asi tým kokosom.Ja som preto napísala,že skôr,lebo mne chutia tak po týždni,ked vydržia,lebo sú potom jemné.
@evanaaa ,používam kokos strúhany,ale vždy sa snažím kúpiť jemnejší.
jeka
tohto roku budeme i mi mať hríbikové vianoce,totiš kúpila som si formičku, tak budeme len zbierať a zbierať..., a tvoje sú veľmi peknučké.
3sandra3
áno, u nás budú tiež hríbiky na Vianoce... sú krásne
alik0501
devy zlaté, cesto mám zamiesené - ako tak som ho domiesila poobede - a teraz je to akési moc tvrdé, čo by som do toho mala pridať, aby to bolo jemnejšie? nejde mi to ani rozvaľkať, sa mi to celé drobí.
ancicka
@alik0501 ,to cesto nemá byť v chlade.dosť ťažko sa zhnrtúva ale treba trprzlivosť,ono sa zhnetie.Ked si všimneš na obr.2,aj mne sa kraje rozchádzaju,ale odrezky znova zhnetám a rozvaľká.Vysledok je potom vyborny.Držím pelce.Nech sa vydarí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia