Kokosové hríbiky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Dobré ked sa upečú v predstihu a pár dní postoja.Potom sú mäkučké jemné.

100
porcií
30 minút
príprava
8-10 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosiatu múku zmiešame s pr.do pečiva,pridáme zmäknuté maslo,cukor s vanilkou,vajcia a kokosovú múku.vypracujeme na hladké cesto.
  2. Na pomúčenej doske ho vyvaľkame a formičkou v tvare hríbika vykrajujeme .
  3. Ukladáme na vymastený plech a upečieme.Môžme aj hustejšie.Po upečení ich hned pozberáme z plechu,aby na plechu nestmavli.
  4. Pri pečení dávame pozor,aby sa nespálili,lebo oni vyzeráju,že sú stále bielé a naraz potom zhnednú.Ked uvidíte,že spodok začína hnednúť,tak ich treba vyberať.Sú už upečené.
  5. Ked vychladnú,tak ich zlepujeme pikantným lekvárom.Po zlepení klobučiky máčame v čokoládovej poleve.