Kokosové hríbiky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Dobré ked sa upečú v predstihu a pár dní postoja.Potom sú mäkučké jemné.
100 porcií |
30 minút príprava |
8-10 minút na 160-170 °C |
Postup
- Preosiatu múku zmiešame s pr.do pečiva,pridáme zmäknuté maslo,cukor s vanilkou,vajcia a kokosovú múku.vypracujeme na hladké cesto.
- Na pomúčenej doske ho vyvaľkame a formičkou v tvare hríbika vykrajujeme .
- Ukladáme na vymastený plech a upečieme.Môžme aj hustejšie.Po upečení ich hned pozberáme z plechu,aby na plechu nestmavli.
- Pri pečení dávame pozor,aby sa nespálili,lebo oni vyzeráju,že sú stále bielé a naraz potom zhnednú.Ked uvidíte,že spodok začína hnednúť,tak ich treba vyberať.Sú už upečené.
- Ked vychladnú,tak ich zlepujeme pikantným lekvárom.Po zlepení klobučiky máčame v čokoládovej poleve.