Kokosové cookies s kúskami čokolády

houmer - fotkahoumer, 2. septembra 2013

Recept mám od známych. Je to jednoduchý recept, pre sladké spoločné chvíle s rodinou, priateľmi, kolegami. Nám vyšli okolo 36 kusov cookies.

15 - 20 minút
príprava
8 - 10 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks
1/2 pohára
1/2 pohára
1 ks
1 ks
1 až 1/2 pohára
1 pohár
1/2 čl
štipka
1 pohár




Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 180°C .Zmiešajte jednotlivé ingrediencie a na záver do masy pridajte kokosové lupienky a horké čokoládové "chipsy".

  2. 2

    Ak sa vám to zdá príliš mäkké, dajte schladiť do chladničky na 15 minút. Potom cesto pomocou lyžičky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ukladáme ich tak, aby mali medzi sebou dostatok miesta, nakoľko sa cesto na plechu roztečie.

  3. 3

    Pečieme 8 - 10 minút na 180°C. A dať pozor aby sa nepripiekli. Po upečení necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

houmer
toho cukru môžte dať aj menej... a jeden pohár múky je asi 128 g a 1/2 pohára múky je asi 64g.... nemusí byt hnedý cukor môžete daj aj obyčajný biely cukor
evanaaa
takéto "sušienky" ( po našom) mám rada a aj si ich ukladám. Len spomínaš kokosové lupienky a le v surovinách máš strúhaný kokos, to je rozdieľ, lebo sú aj tie lupienky a tie by som tam radšej zamiešala.
evanaaa
Ešte k tej hladkej múke, ako pripomína aj @marta23 , nemalo by to byť 1a pol pohára? Lebo je rozdieľ dať pol pohára alebo celý tej múky.....a ak už, tak sa píše naopak, od menšieho množstva k väčšiemu........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia