Foto: angelheart
Mala som banány a koláčik sa mi nechcelo piecť :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z hrašky a vody pripravíme cestíčko, ja som dala vodu, aj mlieko pre lepšiu chuť, ale kto je alergický, postačí aj voda. Na 80 g hrašky by malo ísť približne 120 ml vody - množstvo prispôsobíme počtu banánov.
-
2
Pridáme fruktózu s vanilkovou príchuťou (alebo vanilínový cukor) a kokos podľa chuti. Ak nám je cestíčko dosť sladké, nemusíme pridávať fruktózu.
-
3
Cestíčko by malo byť tak husté, aby netieklo z banánov, asi ako hustejšia horčica. Banány rozkrojíme na polovičky a ešte pozdĺžne a obalíme v cestíčku.
-
4
Z oboch strán krátko posmažíme. Naozaj krátko, aby neostali veľmi mäkké, len aby chytili farbu.
-
5
Hotové banániky obalíme v kokose
-
6
a rýchla maškrtka je na svete. :)
Ďakujem za komenty
@sandratamer - ja milujem sladké, ale občas musím aj takéto odľahčené, lebo už sa o chvíľu do ničoho nevpracem :(
www.ceria.cz/index.php/kde-nakoupit/slovensko...
Dúfam, že všetkým, čo recept vyskúšajú, budú banániky chutiť aspoň tak, ako nám :)
Keby sme sa riadili len tým, čo je zdravé a nezdravé, nejedli by sme skoro nič :), takže všetko s mierou, ani týchto banánov netreba zjesť za vagón :-D
@atka7 - ďakujem
@tornadolue - hraška vanilka neobsahuje arómu mliečneho pôvodu - podľa letáčika, čo mám, tú arómu obsahuje len pikantná a jemná hraška, hraška vanilka a hraška vegan túto arómu neobsahujú :)
www.pecivarne.sk/m.php?t=1&m=98&did=1&tid=3&...