Sladkosti sú moje obľúbené, túto tortu mám tiež rada...
na 180 °C
Suroviny
| 5 |
|
| 180 g |
|
| 1 |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| plnka: | |
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 5 |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| šľahačková plnka: | |
| 250 ml |
|
| 1 + 1 bal |
|
| poleva: | |
| 200 g |
|
| 150 g |
|
Postup
-
1
V mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, pridáme prášk. a vanilk. cukor a do tuha vyšľaháme. Opatrne vmiešame kokos a polohrubú múku s práškom do pečiva. Cesto upečieme vo vymastenej a kokosom vysypanej forme, vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 180°c. Necháme vychladnúť.
- 2
Čokoplnka: Polámanú čokoládu, mlieko, prášk. cukor, vanilk. cukor a žĺtky šľaháme nad parou do zhustnutia. Hotový krém necháme vychladnúť a potom vmiešame maslo, kakao a rum. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha.
- 3
Na vychladený korpus dáme čokoplnku, na ňu rozotrieme vyšľahanú šľahačku a rovnomerne vyhladíme. Odložíme do chladu. Poleva: nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a vymiešame do hladka. Vrch aj boky torty natrieme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu