Kokosová torta

58vlasta - bez fotky58vlasta, 17. januára 2010

Sladkosti sú moje obľúbené, túto tortu mám tiež rada...

30 minút
na 180 °C

Suroviny

5
180 g
1
200 g
1 PL
1 KL
plnka:
150 g
100 ml
150 g
1 bal.
5
200 g
1 PL
1 PL
šľahačková plnka:
250 ml
1 + 1  bal
poleva:
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    V mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, pridáme prášk. a vanilk. cukor a do tuha vyšľaháme. Opatrne vmiešame kokos a polohrubú múku s práškom do pečiva. Cesto upečieme vo vymastenej a kokosom vysypanej forme, vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 180°c. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Čokoplnka: Polámanú čokoládu, mlieko, prášk. cukor, vanilk. cukor a žĺtky šľaháme nad parou do zhustnutia. Hotový krém necháme vychladnúť a potom vmiešame maslo, kakao a rum. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha.

  3. 3

    Na vychladený korpus dáme čokoplnku, na ňu rozotrieme vyšľahanú šľahačku a rovnomerne vyhladíme. Odložíme do chladu. Poleva: nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a vymiešame do hladka. Vrch aj boky torty natrieme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.

Diskusia k receptu

pivonka
Toto musí byť kvalitná torta. Dcéra má rada kokos. Zavďačím sa jej, keď bude príležitosť.
chorvatka
Ma niekto skusenost s nahradenim cokolady na varenie cukrom + kakaom + maslom ? Vdaka, casto totiz doma (na lazoch) nemam cokoladu, ale len kakao a cukor.
58vlasta
@chorvatka , tu je jeden recept: 6 PL kryšt. cukor, 3 PL voda - prevariť, za stáleho miešania pridať 2 PL kakaa, chvíľu povariť, odstaviť - pridať 1 PL masla a vymiešať na hladkú polevu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia