Foto: skela
Rýchla, bez vazenia, stavnata! Všetko ide do 1 misy. Pôvodný recept bol "hrncekovy". Znizila som mnozstvo cukru a muky v prospech kokosu. Rovnako som Zobraziť celý popisRýchla, bez vazenia, stavnata! Všetko ide do 1 misy. Pôvodný recept bol "hrncekovy". Znizila som mnozstvo cukru a muky v prospech kokosu. Rovnako som ubrala oleja a pridala kefiru. Uvádzam teda objemy.
príprava
na 170 °C
Suroviny
3 ks |
|
180 - 200 ml |
|
250 ml (orechy alebo celý mak) |
|
150 ml |
|
80 - 100 ml |
|
250 ml (jogurt, acidofilné mlieko alebo kyslá smotana) |
|
|
|
|
|
cca 100 g (brusnice, sekaná čokoláda) |
|
Postup
-
1
Ruru dame vyhriat na 170 st. C. Babovkovu formu natrieme maslom a vysypeme hrubou mukou alebo kokosom. Moja smaltovana forma pochádza z bazaru a mala slúžiť ako dekoracia na stene v kuchyni. Zistila som, že v žiadnej inej forme sa babovka neupecie tak rovnomerne, ako v nej. Takze slúži na to, na čo bola vyrobená. (Mazať babovkovu formu s dlhými nechtami je kumst, ale treba to zdolať!)
-
2
Do misy dáme vajcia a cukor, metlickou rozslahame. Pridame olej, rozslahame. Pridame kysly mliečnych produkt - v pôvodnom recepte bola smotana, mne však najviac chuti s kefirom, pripadne dobrým bielym jogurtom. Pouzijem, čo mám v chladničke, niekedy (ako aj teraz) tam putuju zvyšky. (Jogurt zostal zo salatu.) Opäť preslahame.
-
3
Pridame suché suroviny- struhany kokos alebo orechy, či mak, hladku muku, vanilkovy cukor, trocha sody bikarbony a premiesame. S kokosom je najvstavnatejsia. Nakoniec zamiesame umyte susene brusnice alebo hrozienka, sekanu čokoládu, ... V mojej sú brusnice a cokolada. Nalejeme do formy, pecieme pomaly na 170st. cca 40 minút.
-
4
Nechame trochu vychladnut, vyklopime. (Nemám rada posypanie praskovym cukrom, lebo v ňom je pridany skrob ako protihrudkujuca látka a ten mi tam vadí.) Všetky babovky sa servivuju až úplne vychladnute, inak chutia po vajciach, trochu ako prazenica.
-
5
Hmotu môžeme upiecť aj ako mafiny.
Vdaka za upozornenie, to je tak, ked clovek necha za seba vkladat slova stroj (iPad)