Foto: gerich
Originál recept som hľadala už dlhšie, ale nikdy to nebolo ono. A tak som sa zaťala, dookola skúšala a menila a oplatilo sa:) Ak Zobraziť celý popisOriginál recept som hľadala už dlhšie, ale nikdy to nebolo ono. A tak som sa zaťala, dookola skúšala a menila a oplatilo sa:) Ak máte radi originál KOKA sušienky a nie ste milionár, že by ste ich mohli dovoliť za tú hriešnu cenu kupovať, tak Vám gratulujem:) Toto je recept na KOKA sušienky veeeeľmi podobné originálu. Ale pozor! Názov KOKA nie je náhodný, sú prudko návykové!:)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmaknuté maslo / ja som použila klasické 82% maslo a určite tak aj odporúčam/ a ostatné suroviny zmiešame, necháme pol hodiny odležať v chladničke a potom tvarujeme guľky priemeru 2-3 cm. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pomúčenou vidličkou zatlačíme na guľku a tvoríme dezén sušienok:) Dáme piecť na 15 minút pri 180 stupňoch, necháme vychladnúť a potom si už pochutnávame.
@afataga , no ja fakt uvazujem, ze idem robit tak isto, ako ty...dve muchy jednou ranou. A aj vyzdobene su tak akurat :-)...
@gerich , tvoj recept sa mi paci.
dones ja Ti poviem ktoré sú lepšie.
ano z jednej davky, ale gulky boli dost male, tie hnede asi ako mensi vlassky orech a tie blede ako trochu vacsi orech, to som ti pomohla, vsak? :-)
a nezjes mi ich?
Pomohla :-), @afataga , dakujem. Ten mensi asi tak rozmerovo slovensky vlassky orech a ten vacsi ako kalifornsky, nie ;-)?
ak mi posles kalifornsky, tak ti to poviem celkom presne :-)
Nezjem. Čestné pionierske. Ale aj bez koštovky Ti poviem, že lepšie sú tie s lekvárom. Tie druhé sú tiež určite fajnové len z tých sa práši v hube.
musis mat po ruke flasku prvej pomoci :-)
Poslala by som, ale mam len slovenske, vyborne :-)....
@gerich , prepac, mas tu zrazu strasne moc komentarov! Ale vlastne je to aj tak o tvojom recepte (zrejme vybornom), len tak trosku oklukou ;-).
pekne su, ved hnede maju byt hnede, bokom predsudky :-)
@afataga , ty si taka podarena, na vsetko mas odpoved :-))). Dnes som zase potajme kostovala, ten tvoj vynalez, tie biele s marhulovym dzemom trosku zmakli, aj tebe? Ale su ozaj chutne. Musela som ich uz pred sebou schovat.
Pozorujem tu, že viaceré sme dnešný voľný deň strávili pri plechoch :) samé dobroty, jedna za druhou.
Polovicku urobim s kakaom a polovicku bez. Potom si vyvalkam dva valceky, jeden biely, druhy kakaovy, spojim dohromady, trosku len zosulkam. Nakrajam kolieska asi 1,5 cm, dam na plech, roztlacim vidlickou a mam dvojfarebne keksy. Srdecna vdaka za skvely recept.
dobrý nápad, dvojfarebné budú efektné, skúsim niekedy aj ja.
Robila som z polovičnej dávky a to bola chyba.. :-))
Ďakujem za recept.
Prosim Vas ako ste nahradili cukor sladidlom? v akom pomere? Ked bolo menej sladidla nezmenila sa konzistencia? Dakujem.
Ja ich pečiem s brezovým cukrom, dávam toľko, koľko je v recepte. Ale pomeliem ho v sekáčiku, lebo je dosť hrubý. Používala som aj práškovú stéviu - tá má rovnaký objem ako cukor, tam musíš merať na lyžice, 1 PL cca za 15 g, takže 5 lyžíc a 2 PL obyčajného cukru - časť treba nahradiť cukrom, takých 15%, čistá stévia je trocha nahorkastá.