KOKA sušienky - 100 % originál

gerich - bez fotkygerich, 29. mája 2015
KOKA sušienky - 100 % originál
Foto: gerich

Originál recept som hľadala už dlhšie, ale nikdy to nebolo ono. A tak som sa zaťala, dookola skúšala a menila a oplatilo sa:) Ak Zobraziť celý popisOriginál recept som hľadala už dlhšie, ale nikdy to nebolo ono. A tak som sa zaťala, dookola skúšala a menila a oplatilo sa:) Ak máte radi originál KOKA sušienky a nie ste milionár, že by ste ich mohli dovoliť za tú hriešnu cenu kupovať, tak Vám gratulujem:) Toto je recept na KOKA sušienky veeeeľmi podobné originálu. Ale pozor! Názov KOKA nie je náhodný, sú prudko návykové!:)

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
230 g
250 g
120 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Zmaknuté maslo / ja som použila klasické 82% maslo a určite tak aj odporúčam/ a ostatné suroviny zmiešame, necháme pol hodiny odležať v chladničke a potom tvarujeme guľky priemeru 2-3 cm. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pomúčenou vidličkou zatlačíme na guľku a tvoríme dezén sušienok:) Dáme piecť na 15 minút pri 180 stupňoch, necháme vychladnúť a potom si už pochutnávame.

Diskusia k receptu

luss44
vyskúšam, sú to moje najobľúbenejšie sušienky, len tá cena... Vďaka za rcp, dám vedieť ak upečiem :)
astheart
Možná by se daly tvarovat i přes nástavec na masomlýnek a pak by vypadaly hodně podobné těm kupovaným... :)
viera1
@astheart je tam kokos,ten robí šarapatu.Tie nástavce sú dobré na jemné cesto (bez orechov a kokosu).Skús,ale mne sa neosvedčilo.
gerich
Tesim sa:-) je fakt super, u nas sa len tak zaprasilo, nabuduce min z troch davok:-)
evanaaa
Pridávam sa aj ja, tiež sa mi páčia, len bielu múku nepoužívam, ani cukor, takže malá zmena - špaldová múka a sladidlo ( stévia, Xylitol, Sukrin......)
1x grlu
gerich
ja som nasla tie recepty s trochu inou gramazou a s vajickami, ale prave tie vajicka mi to tam kazili,bez nich su krehkejsie a fakt ako kupovane:) nasla som recepty len so zltkami alebo cele vajicka ale nie je to ono
dydya
Supeeeer velmi ste ma potesili tymto receptom Koko susienky milujem a kedze som dlhodobo v zahranici len tak lahko si ich ani nekupim a teraz si ich mozem dokonca sama upiect,hned v sobotu vyskusam ,,este raz velmi pekne dakujem za receptik,, hned ukladam do KK
pivonka
Dnes som ich upiekla a sú výborné. Nepresladené, to kakao je tam krásne cítiť. Výborný recept.
babinka
Vyskúšala som ich najprv podľa receptu, vynikajúce a trvanlivé ( síce iba pár dni, rýchle sa strácali ). Dnes som ich robila s pridaním kokosoveho tuku, ubrala som teda maslo a vyvalkala som medzi fóliami, vykrajovala malé kvietocky hrúbky do 5 mm a pečenie kontrolovala, tak cca 12 minút . Su tvarovo krajšie a tie tenšie vyvaľkané budem plniť tvarohovou-kokosovou plnkou. Ach, to budu krásne večerné posedenia!!! Ďakujem za bajecny recept
1x gerich
basha070
Ahoj, páči sa mi tvoj recept, rada by som napiekla na Vianoce, len mam otazku? Ako dlho vydrzia cerstve? Daju sa piect v predstihu?
conscientia
Vdaka za perfektny recept. Pan brat si na ne potrpi, tak som mu oneskorene k narodeninam spravila trojiteho Axla - vlastne trojitu davku. Fandila som si, ze vydrzia par dni. Nevydrzali. Zato dom vonia nadherne este po styroch dnoch.
babinka
Dnes som nahradila polovicu muky lanovou, maslo polovicu kokosovym olejom, cukor iba 100g a pouzila som doma ususenu a jemne upecenu kokosovu duzinu - su stale vynikajuce a trosku menej hriesne


1x radost
ivet74
Fantastické koka-susienky :-) ešte urobím pokus s opačným pomerom múky a kokosu aby boli viac kokosové :-) doslova zmizli z plechu ešte teplé a už posúvam váš recept aj ústnym podaním. KK a 5*
1x gerich
luclip
vyskúšané a sú lepšie ako originál, super recept
luclip
ešte by si mohla pridať recept na sušienky Esíčka, taký vydarený ako na sušienky Koka
xenia64
Supeeér recept, návštevám ponúkam so slovami - také som napiekla - ale dlho im trvá, pokiaľ zistia, že sú ozaj pečené doma. U nás sa tak hovorí, keď keksíky ponúkame kúpené. Pridávam sa k Luclip a ďakujem.
janespenou
Akoze.. wau... pred chvilou som vytiahla z rury prvy plech, ochutnali sme a su genialne. Dakujem za tento recept. Do vianoc budem musiet spravit este jeden plech ;)
janespenou
Myslela som dalsiu varku :)) teraz citam po sebe, no som myslinkami stale pri peceni ;)
janger
@Afataga (18.12.2016 11:03)

@afataga , no ja fakt uvazujem, ze idem robit tak isto, ako ty...dve muchy jednou ranou. A aj vyzdobene su tak akurat :-)...

@gerich , tvoj recept sa mi paci.
1x gerich
45678
Aj ja som dnes piekla tieto fantasticke keksiky a ako by sme sa s @Afataga dohodla,polovica cesta zostala bez kakaa ,ale inspirujem sa od nej dzemom.Obom dakujem za tip:-)
janger
@afataga , ak sem este nahliadnes, tak otazocka...To ti z jednej davky vyslo to mnozstvo na fotke?
afataga
@Janger (18.12.2016 18:20)

ano z jednej davky, ale gulky boli dost male, tie hnede asi ako mensi vlassky orech a tie blede ako trochu vacsi orech, to som ti pomohla, vsak? :-)
janger
@Afataga (18.12.2016 19:57)

Pomohla :-), @afataga , dakujem. Ten mensi asi tak rozmerovo slovensky vlassky orech a ten vacsi ako kalifornsky, nie ;-)?
afataga
@Janger (18.12.2016 20:09)

ak mi posles kalifornsky, tak ti to poviem celkom presne :-)
yogicek
@Afataga
Nezjem. Čestné pionierske. Ale aj bez koštovky Ti poviem, že lepšie sú tie s lekvárom. Tie druhé sú tiež určite fajnové len z tých sa práši v hube.
janger
@Afataga (18.12.2016 20:13)

Poslala by som, ale mam len slovenske, vyborne :-)....

@gerich , prepac, mas tu zrazu strasne moc komentarov! Ale vlastne je to aj tak o tvojom recepte (zrejme vybornom), len tak trosku oklukou ;-).
1x gerich
janger
No tak, uz su upecene. Chutne keksiky. Dala som 110g cukru. Len prva davka hnedych mi trosku zhorela, nebolo to v rure dobre vidiet. Druhu davku som piekla len 10 minut. Dakujem za recept, @gerich a @afataga za pripomenutie, a zlepsovak :-). Pridavam fotky, hoci moje keksiky nie su take pekne, ako tie vase, dievcata.


1x radost
janger
@Afataga (19.12.2016 13:38)

@afataga , ty si taka podarena, na vsetko mas odpoved :-))). Dnes som zase potajme kostovala, ten tvoj vynalez, tie biele s marhulovym dzemom trosku zmakli, aj tebe? Ale su ozaj chutne. Musela som ich uz pred sebou schovat.
luss44
tak dnes došlo aj na moje obľúbené kekse, navyše mi prišli nové pečiatky na sušienky, tak som jednu hneď aj zabehla. Aj keď oveľa rýchlejšie to ide len s pomocou vidličky... chuťovo sú výborné, časť masla som nahradila kokosovým tukom, aj cukru som trochu ubrala. Uvidím zajtra, po odležaní, aké budú. Ešte jeden postreh - dala som cesto asi na hodinu do chladničky a nabudúce to už neurobím, lebo s tým pridaným kokosovým tukom mi to stuhlo na kameň, nie a nie povoliť, pomohlo len následné dlhšie prehnetenie a keďže kokosák sa ľahko púšťa pod rukami, potom to už išlo fajn. Takže ďakujem @Gerich za skvelý rcp.
Pozorujem tu, že viaceré sme dnešný voľný deň strávili pri plechoch :) samé dobroty, jedna za druhou.



bubaya
Aj ja sa pridavam k pochvalam. Uz som raz piekla a teraz idem urobit z dvojnasobnej davky. Robila som aj kakaove, aj biele a dvojfarebne, oboje su vynikajuce, krehke, malo sladke, chrumkave.... po odlezani mi chutili este viac.
Polovicku urobim s kakaom a polovicku bez. Potom si vyvalkam dva valceky, jeden biely, druhy kakaovy, spojim dohromady, trosku len zosulkam. Nakrajam kolieska asi 1,5 cm, dam na plech, roztlacim vidlickou a mam dvojfarebne keksy. Srdecna vdaka za skvely recept.
luss44
@Bubaya (17.11.2017 20:04)

dobrý nápad, dvojfarebné budú efektné, skúsim niekedy aj ja.
marianne
Ako dobre, že sa niektoré staré recepty vyťahujú opätovne. Presne viem, komu sa nimi zavďačím, úsmev od ucha k uchu bude:-)
katka78
Vyskúšala som tento recept kvôli švagrinám, ktoré sa obe pred rokmi vydali do Nemecka a tie naše Koka sušienky nejedli pekne dlho. Tak to bude pre nich verím také nostalgické, snáď si pochutia a zaspomínajú na staré (mladé) časy. Koštovka samozrejme prebehla už u nás, chuťovo sú dobré, ale pre mňa trošku mastnejšie. Ak by som ich piekla nabudúce, skúsim ubrať masla, uvidíme, čo to spraví. Okrem chuti oceňujem aj jednoduchosť prípravy. Vďaka za recept @Gerich , maj sa pekne ツ



2x haji a radost
babinka
Dnes znova upecene, ale ziadalo sa viac masla alebo ubrat muku, pokus o dvojfarebne plnene dzemom zlyhal na rychlejsej ruke s kakaom. Vona a chut ako vzdy - fantazia


2x radost a haji
alenka25
Práve som ich dopiekla. Na mňa je tam hrozne veľa múky...nabudúce skúsim menej. Cukru som dala len 100g
kucharka
Odskúšané. Jednoduché a chutné.
Robila som z polovičnej dávky a to bola chyba.. :-))
Ďakujem za recept.


1x haji
grlu
@Evanaaa (30.5.2015 18:16)

Prosim Vas ako ste nahradili cukor sladidlom? v akom pomere? Ked bolo menej sladidla nezmenila sa konzistencia? Dakujem.
bubaya
@Grlu (9.10.2018 06:59)

Ja ich pečiem s brezovým cukrom, dávam toľko, koľko je v recepte. Ale pomeliem ho v sekáčiku, lebo je dosť hrubý. Používala som aj práškovú stéviu - tá má rovnaký objem ako cukor, tam musíš merať na lyžice, 1 PL cca za 15 g, takže 5 lyžíc a 2 PL obyčajného cukru - časť treba nahradiť cukrom, takých 15%, čistá stévia je trocha nahorkastá.
redakcia
Z redakčnej kuchyne :) Komentár ochutnávača - Sú ako kupované - treba v tomto prípade brať ako pochvalu!


2x haji a sjuz
pilippon
Sú výborné! Odporucam pridat pol kávovej lyzicky soli a ubrat trošku cukru. Vyskusajte, chut je naozaj uzasna. Sol podpori kakao a keksiky su mnam. Ale piekla som aj davku presne podla receptu a naozaj velni chutne jednoduche keksiky
motylik1234
Sušienky sa podarili perfektne. Chutovo su velmi dobre. Len ste mohli pripisat ze pecenim sa zväčšia
topehav
Skúsil som včera a s výsledkom som veľmi spokojný. Naozaj ako z obchodu. Ďakujem za skvelý recept! :)
mirkas13
Robila som podľa Vášho receptu a musím povedať, že sú vynikajúce. Uz ich budem robiť takto vždy 🙂 ďakujem
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia