Kockovaná torta

merylin - bez fotkymerylin, 19. októbra 2012
Kockovaná torta
Foto: merylin

Túto tortu som piekla prvýkrát ,celkom sa mi vydarila a nie je vôbec ťažká, je to síce trošku babračka,ale je velmi chutná aj v Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla prvýkrát ,celkom sa mi vydarila a nie je vôbec ťažká, je to síce trošku babračka,ale je velmi chutná aj v chuti a mojim hosťom chutila.

12
porcií
120 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
25 dkg
0,5 dcl
0,5 dcl
25 dkg
5 dkg
1 ks
10 dkg
3 dkg
Plnka:
1 ks
3 dcl
25 dkg
10 dkg
1 ks
2 lyžice
2 lyžice
Ozdoba:
5 dkg




Postup

  1. 1

    Vymiešame žltky s cukrom a vodou ,postupne pridáme olej.Múku zmiešame s kakaom a práš.do pečiva.Nakoniec zľahka pridáme sneh.Tortovú formu si vymastíme a posypeme múkou.Nalejeme cesto a pečieme v elektrickej trúbe pri teplote 180 stupňov.Necháme vychládnuť. Plnka:Puding rozmiešame v 1 dcl mlieka,pridáme rum , a vanilkový cukor ,ostatné mlieko necháme zovrieť a prilejeme rozmiešaný puding.Uvaríme hustý krém.Necháme vychládnuť.Heru s cukrom vymiešame a prišlaháme po častiach vychládnutý krém. Korpus vodorovne prekrojíme na 4 pláty a 2 z nich rozkrojíme ešte raz na tenšie pláty.Vzniknuté pláty dáme na seba a rozkrájeme ich na niekolko podlhovastých plátov.Spodnú časť korpusu -to je tá hrubšia natrieme džemom .Na ňu naskladáme podlhovasté pláty tak, aby medzi nimi vznikli medzery rovnako široké ,ako sú pláty.Vyšľahaný krém, nastriekame do medzier a zľahka nožíkom uhladíme.Potom budeme vrstviť krém a pláty opačne ,než spodnú vrstvu.Rovnakým spôsobom pokračujeme ešte 2 krát.Poslednú časť korpusu potrieme džemom a priklopíme.Krém, ktorý nám zostane,tak natrieme s ním povrch a boky torty .Posypeme ju celú grankom a nakoniec povrch torty ozdobíme hoblinkami bielej čokolády.

Diskusia k receptu

jogal
Vďaka za typ. Dnes urobím. Len plnku prispôsobím chuti manžela (kokos+čokoláda). Ale dizajn super.


pusta
túto tortu som videla prvýkrát vo "Frisch gekocht"na Viedni TV2 pred 20 r. chce to značnú trpezlivosť a je to babračka...moja veľká poklona - pekne sa ti vydarila. máš môj obdiv.
radox1
parada,este nahradit heru pravym maslom a bude to dokonale.
mia2404
Krása kebyže sem dáš o den skor uz aj vyskúšam :-), práve som dokončila tortu , ale ukladám na vyskúšanie :-)))
lusinkab
parada :-) akurat sa chystam na nieco podobne :-) ale namiesto vrstvenia plnky idem robit jeden svetly a jeden tmavy korpus takze uvidime ako to dopadne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia