Kockovaná torta

Autor receptu: merylin

Túto tortu som piekla prvýkrát ,celkom sa mi vydarila a nie je vôbec ťažká, je to síce trošku babračka,ale je velmi chutná aj v chuti a mojim hosťom chutila.

12
porcií
120 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame žltky s cukrom a vodou ,postupne pridáme olej.Múku zmiešame s kakaom a práš.do pečiva.Nakoniec zľahka pridáme sneh.Tortovú formu si vymastíme a posypeme múkou.Nalejeme cesto a pečieme v elektrickej trúbe pri teplote 180 stupňov.Necháme vychládnuť. Plnka:Puding rozmiešame v 1 dcl mlieka,pridáme rum , a vanilkový cukor ,ostatné mlieko necháme zovrieť a prilejeme rozmiešaný puding.Uvaríme hustý krém.Necháme vychládnuť.Heru s cukrom vymiešame a prišlaháme po častiach vychládnutý krém. Korpus vodorovne prekrojíme na 4 pláty a 2 z nich rozkrojíme ešte raz na tenšie pláty.Vzniknuté pláty dáme na seba a rozkrájeme ich na niekolko podlhovastých plátov.Spodnú časť korpusu -to je tá hrubšia natrieme džemom .Na ňu naskladáme podlhovasté pláty tak, aby medzi nimi vznikli medzery rovnako široké ,ako sú pláty.Vyšľahaný krém, nastriekame do medzier a zľahka nožíkom uhladíme.Potom budeme vrstviť krém a pláty opačne ,než spodnú vrstvu.Rovnakým spôsobom pokračujeme ešte 2 krát.Poslednú časť korpusu potrieme džemom a priklopíme.Krém, ktorý nám zostane,tak natrieme s ním povrch a boky torty .Posypeme ju celú grankom a nakoniec povrch torty ozdobíme hoblinkami bielej čokolády.