Kockatý tvarohový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tvarohový, trocha iný, ale neskutočne výborny trhací koláč.
40 minút príprava |
30-35 minút na 180-200 °C |
Postup
- Cesto si klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto, alebo tak ako ja v pekárničke.
- Po vykysnutí cesto na doske prepracujeme a rozdelíme na 4 častí. Každú časť rozvaľkáme do kruhu,
- posypeme tvarohom (tvaroh si rozdelíme na tri časti) a posypeme škoricovým cukrom. Kto má rád sladšie, môže posýpať aj cukrom.
- Tak opakujeme a posledné cesto mecháme čisté. Zakryť a nechať 15 min. podkysnúť.
- Potom cesto valčekom trocha rozvaľkať a cesto začať rezať na 1,5 cm pásiky. Potom cez cesto na kocky.
- Pekáč alebo formu z jenského skla vymastiť a kocky nepravidelne poukladať do misky. Potom potrieť rozšľahaným vajcom, posypať semienkami a nechať nakysnuť, aby znásobilo svoj objem.
- Upiecť v predhriatej rúre.
- Po vychladení jednoducho si odlomiť a dobrú chuť!