Je to starý slovenský recept.Najčastejšie si človek spomenie na takéto staré recepty v tedy,keď má viac času premýšľať,že čo uvariť.Je tak jednoduchý a dobre Zobraziť celý popisJe to starý slovenský recept.Najčastejšie si človek spomenie na takéto staré recepty v tedy,keď má viac času premýšľať,že čo uvariť.Je tak jednoduchý a dobre použiteľný aj pre vnúčatká aj pre ich rodičov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prášok do pečiva zmiešame s múkou,pridáme vajce,osolíme,pridáme toľko mlieka,aby vzniklo cesto ktoré sa nerozvarí.Lyžicou vykrajujeme knedlíčky a vhadzujeme do vriacej vody,osolenej.Vyberieme,pomaslíme.Dobré sú so šalátom z čerstvej kyslej kapusty alebo ako príloha k bravčovému mäsu.
- 2
V niektorých rodinách sa knedlíky vyliali do misy i s vodou,v ktorej sa varili,ochutili sa majoránom,mletým korením a maslom.Ako polievku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pevne verím,že k takej polievke sa my dôchodci nedopracujeme,hoci upravená dochutená nemusí byť najhoršia,Ktovie keď budeme mať stále "našich " zástupcov pri moci......//