Knedličky hop do vody

bambulka51 - bez fotkybambulka51, 15. februára 2010

Je to starý slovenský recept.Najčastejšie si človek spomenie na takéto staré recepty v tedy,keď má viac času premýšľať,že čo uvariť.Je tak jednoduchý a dobre Zobraziť celý popisJe to starý slovenský recept.Najčastejšie si človek spomenie na takéto staré recepty v tedy,keď má viac času premýšľať,že čo uvariť.Je tak jednoduchý a dobre použiteľný aj pre vnúčatká aj pre ich rodičov.

3
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
1 ks
1/2 vrecka




Postup

  1. 1

    Prášok do pečiva zmiešame s múkou,pridáme vajce,osolíme,pridáme toľko mlieka,aby vzniklo cesto ktoré sa nerozvarí.Lyžicou vykrajujeme knedlíčky a vhadzujeme do vriacej vody,osolenej.Vyberieme,pomaslíme.Dobré sú so šalátom z čerstvej kyslej kapusty alebo ako príloha k bravčovému mäsu.

  2. 2

    V niektorých rodinách sa knedlíky vyliali do misy i s vodou,v ktorej sa varili,ochutili sa majoránom,mletým korením a maslom.Ako polievku.

Diskusia k receptu

bozulka
Podobné knedlíčky/ halušky/ varievam aj zo surových zemiakov v Čechách im hovoria " chlupaté to preto,že sú strapkaté.Výborné sú s kyslou kapustou,s údeným,opečenýmšpekáčkom atď.
Pevne verím,že k takej polievke sa my dôchodci nedopracujeme,hoci upravená dochutená nemusí byť najhoršia,Ktovie keď budeme mať stále "našich " zástupcov pri moci......//
bambulka51
bozulka,tak to máš teda pravdu,kým sme ešte dvaja na to,tak ešte ako tak...
roska
Do cesta pridajte trochu špenátu a halušky vo vymastenej zapekacej miske prekladajte s nahrubo postrúhaným syrom. Po zapečení podávajte s na kolieska nakrájanou a upraženou cibuľou. K tomu kyslé mlieko, je to fajnotka.
zdena1011
U nás doma sa hlavne na jar tešíme na takéto knedlíčky.Spravím praženičku s pokrájanou slaninkou,pridám uvarené knedlíčky a pomiešam.Ku tomu robievam rozne zeleninové šalátiky.Ale varím je aj ako prílohu ku omáčkam.
bambulka51
Mne sa zdá,že je to moravské jedlo.ale jasné veď mám manžela z Moravy.Ono sa to časom tie recepty zlejú do jednej kuchyne.
michsamant
Co myslite, hodilo by sa toto aj miesto knedle v vepro knedlo zelo? Lebo niekedy sa mi nechce s nou trapit a toto vyzera ako rychlovka.
bambulka51
Až teraz som si otvorila internet,michsamant určite sa hodia,prajem dobrú chuť.
sazuna
Hmmm, definitivne vyskusam, mam rada rychle a chutne recepty!! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia