Knedličky hop do vody

Autor receptu: bambulka51

Je to starý slovenský recept.Najčastejšie si človek spomenie na takéto staré recepty v tedy,keď má viac času premýšľať,že čo uvariť.Je tak jednoduchý a dobre použiteľný aj pre vnúčatká aj pre ich rodičov.

3
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prášok do pečiva zmiešame s múkou,pridáme vajce,osolíme,pridáme toľko mlieka,aby vzniklo cesto ktoré sa nerozvarí.Lyžicou vykrajujeme knedlíčky a vhadzujeme do vriacej vody,osolenej.Vyberieme,pomaslíme.Dobré sú so šalátom z čerstvej kyslej kapusty alebo ako príloha k bravčovému mäsu.
  2. V niektorých rodinách sa knedlíky vyliali do misy i s vodou,v ktorej sa varili,ochutili sa majoránom,mletým korením a maslom.Ako polievku.