Foto: alicka80
Recept na tento knedlík mám od kolegyne. Osobne oceňujem veľmi jednoduchú a rýchlu prípravu, ktorú zvládne aj chlap (keď vás chce prekvapiť).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si z droždia, cukru a vlažného mlieka urobíme kvások. Keď je kvások hotový, pridáme ho k preosiatej múke, spolu s olejom, minerálkou, zvyšným mliekom, soľou a práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré je redšie ako klasické a necháme ho vykysnúť. Mne kyslo v rýchlokyske cca 10 minút.
- 2
Po vykysnutí dáme cesto do silikónovej formy (ja som dala do bábovkovej formy), jemne ho z vrchu natrieme olejom. Necháme postáť 5 minút (ešte podkysne) a dáme do mikrovlnky na 10 minút pri výkone 750 W. Po desiatich minútach formu z mikrovlnky vyberieme, knedlík vyklopíme na tanier.
- 3
Nenapadlo ma fotiť hneď, takže nemám celý postup. Ale nie je na tom nič ťažké. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Este raz dakujem.
V ceskych, polskych, aj v ruskych obchodikoch najdes vsetky muky