Foto: darina57
Suroviny
8 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
1/2 bal. |
|
4 PL |
|
plnka: | |
1 l |
|
1/2 kg |
|
plnka 2: | |
1/2 l |
|
2 ks |
|
100 g |
|
500 g |
|
20 dkg |
|
2 bal. |
|
na dokončenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
upecieme si cesto a to trikrat:ja ho robim tak ,že si vyšlahám bielka s polovicou cukru..potom pridám žltka po jednom a ostatný cukor. pridám olej...šlahač vypnem a ručne zapracujem preosiatú múku s práškom do pečiva..upečiem na 170 stupňov..a asi tak 10 až 15 minút..to už každy vie ako mu pečie rúra..ja mám teplovždušnú..postup opakujem opäť ale s pridanim kakaa..a posledný korpus urobím mramorový..takže máme tri korpusy..vo velkosti klasického plechu..
- 2
plnku som dávala parižsku ktorú som robila takto:den do predu som si dala uvariť šlahačku s čokoladou..nechala som to prejsť len varom odstavila a dala do druhého dňa do chladu vychladnuť..na druhý deň keď plním tortu tak si plnku dám aspoň na dve hodiny do tepla..teda ju vyberiem z chladničky a postavím na kuchynskú linku...aby trošku povolila..druhú plnku robim tak ,že si klasicky uvarím puding do horúceho ešte pridám bielu čokoládu ,zvlášť vymiešam cukor s maslom a vanilkou..vychladnuté spojím...
- 3
a plníme korpusy:prerežem si každý ešte na polovičku ..po dľžke každý korpus polejem rumom..nariem džemom..na džem náplň.a medzi to dávam ešte banány..ale nie všade..jednu vrstvu...a tak postupne pokial všetky korpusy neminiem a striedam ich..dám tmavý..potom vanilkový potom mramorový..a tak..celú tortu som potrela bielou plnkou..na vrch som urobila cokohmotu a ružičky z čokohmoty..a ozdobila plnkami..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale určite to bolo väčšie umenie upiecť takú tortu, ozdobiť ju a najmä tie stresy, či sa čokoláda podarí a či stuhne a zostane lesklá. A koľko orechov tam išlo, džemu a rumu... Mňáááám:-)Dnešné torty su síce krásne vyzdobené ale takmer nejedlé, prezdobené a chuťovo mdlé. Tvoja je krásna, taká poctivá.