Klasická krémová torta

darina57 - fotkadarina57, 11. novembra 2013
Klasická krémová torta
Foto: darina57

Suroviny

8 ks
8 PL
8 PL
1/2 bal.
4 PL
plnka:
1 l
1/2 kg
plnka 2:
1/2 l
2 ks
100 g
500 g
20 dkg
2 bal.
na dokončenie:




Postup

  1. 1

    upecieme si cesto a to trikrat:ja ho robim tak ,že si vyšlahám bielka s polovicou cukru..potom pridám žltka po jednom a ostatný cukor. pridám olej...šlahač vypnem a ručne zapracujem preosiatú múku s práškom do pečiva..upečiem na 170 stupňov..a asi tak 10 až 15 minút..to už každy vie ako mu pečie rúra..ja mám teplovždušnú..postup opakujem opäť ale s pridanim kakaa..a posledný korpus urobím mramorový..takže máme tri korpusy..vo velkosti klasického plechu..

  2. 2

    plnku som dávala parižsku ktorú som robila takto:den do predu som si dala uvariť šlahačku s čokoladou..nechala som to prejsť len varom odstavila a dala do druhého dňa do chladu vychladnuť..na druhý deň keď plním tortu tak si plnku dám aspoň na dve hodiny do tepla..teda ju vyberiem z chladničky a postavím na kuchynskú linku...aby trošku povolila..druhú plnku robim tak ,že si klasicky uvarím puding do horúceho ešte pridám bielu čokoládu ,zvlášť vymiešam cukor s maslom a vanilkou..vychladnuté spojím...

  3. 3

    a plníme korpusy:prerežem si každý ešte na polovičku ..po dľžke každý korpus polejem rumom..nariem džemom..na džem náplň.a medzi to dávam ešte banány..ale nie všade..jednu vrstvu...a tak postupne pokial všetky korpusy neminiem a striedam ich..dám tmavý..potom vanilkový potom mramorový..a tak..celú tortu som potrela bielou plnkou..na vrch som urobila cokohmotu a ružičky z čokohmoty..a ozdobila plnkami..

Diskusia k receptu

iwuska
toto je presne torta podla mojich predstav. cokoladove kvietky, slahacka, dzem, maslo, dekoracie z kremu, cokolady, orechov ... ziadne farebne harakiry potahovky, ziadne radoby rozkosne tvary ... mas u mna 99 bodov zo sto, len za tu rastlinnu slahacku :)
klaudia968
Máš peknú prácu, nielen na pečenie , ale aj na zdobenie. Nech sa ti darí aj naďalej.
monda
Tak tomu sa povie krása, veľmi prekrásne ozdobená torta a s tými dvoma plnkami mňáám,, takéto zdobenie chválim :-) nemám slov.
enge149
veľmi pekná tortička aj pekne ozdobená,si šikovná...
katkazuzickovata
Konečne torta ako sa patrí!!! Veľmi mi pripomína detstvo keď sa pieklo na svadby doma, robili sa takéto torty a nezabudnem na šípové ružičky, myslím, že sa robili z ružového "Granka",cukru a ešte čosi tam išlo:-) Nesmel chýbať asparát:-)
Ale určite to bolo väčšie umenie upiecť takú tortu, ozdobiť ju a najmä tie stresy, či sa čokoláda podarí a či stuhne a zostane lesklá. A koľko orechov tam išlo, džemu a rumu... Mňáááám:-)Dnešné torty su síce krásne vyzdobené ale takmer nejedlé, prezdobené a chuťovo mdlé. Tvoja je krásna, taká poctivá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia