Klasická krémová torta

Autor receptu: darina57

Postup

  1. upecieme si cesto a to trikrat:ja ho robim tak ,že si vyšlahám bielka s polovicou cukru..potom pridám žltka po jednom a ostatný cukor. pridám olej...šlahač vypnem a ručne zapracujem preosiatú múku s práškom do pečiva..upečiem na 170 stupňov..a asi tak 10 až 15 minút..to už každy vie ako mu pečie rúra..ja mám teplovždušnú..postup opakujem opäť ale s pridanim kakaa..a posledný korpus urobím mramorový..takže máme tri korpusy..vo velkosti klasického plechu..
  2. plnku som dávala parižsku ktorú som robila takto:den do predu som si dala uvariť šlahačku s čokoladou..nechala som to prejsť len varom odstavila a dala do druhého dňa do chladu vychladnuť..na druhý deň keď plním tortu tak si plnku dám aspoň na dve hodiny do tepla..teda ju vyberiem z chladničky a postavím na kuchynskú linku...aby trošku povolila..druhú plnku robim tak ,že si klasicky uvarím puding do horúceho ešte pridám bielu čokoládu ,zvlášť vymiešam cukor s maslom a vanilkou..vychladnuté spojím...
  3. a plníme korpusy:prerežem si každý ešte na polovičku ..po dľžke každý korpus polejem rumom..nariem džemom..na džem náplň.a medzi to dávam ešte banány..ale nie všade..jednu vrstvu...a tak postupne pokial všetky korpusy neminiem a striedam ich..dám tmavý..potom vanilkový potom mramorový..a tak..celú tortu som potrela bielou plnkou..na vrch som urobila cokohmotu a ružičky z čokohmoty..a ozdobila plnkami..