Foto: majuska7111
Keďže mám doma malé bábätko, nemám moc času na veľké vypekanie. Ak hľadáte recept na rýchly a dobrý koláč, jeden pre vás mám.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Piškótu som robila presne tak isto, ako keď robím základný piškótový korpus na tortu. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom do tuha, potom po jednom zašľahávame žĺtky.
-
2
Nakoniec iba vareškou pridáme múku. Ak máme väčší plech, alebo chceme hrubšie cesto, môžeme dať 5 vajec, 5 PL múky a 5 PL kryštálového cukru. Kypriaci prášok nie je treba, cesto nebude "spľasnuté", nebojte sa. Ale kto chce, môže dať, ja nedávam.
-
3
Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme hmotu, uhladíme a pečieme. Dĺžka pečenia je veľmi individuálna, podľa toho, akú máte trúbu. Ja som piekla asi 15 minút na 180 stupňov. Po upečení necháme cesto chladnúť aspoň 15-20 minút.
-
4
Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku, pridáme kyslé smotany a podľa chuti práškový cukor. Spolu zmiešame a vylejeme na vychladnutý korpus. Natrieme na celú časť korpusu. Nakrájame kiwi na plátky a ukladáme do tvaru, aký si zvolíme. Môžeme hustejšie alebo hrubšie kolieska, kto má ako rád.
-
5
Pripravíme si želatínu podľa návodu, vylejeme na vrch koláča, necháme stuhnúť a podávame. Podotýkam, že ja som musela urobiť cez víkend koláče dva, lebo sa tak rýchlo zjedli. Je to fajnovka :) však uvidíte :) Dobrú chuť!
...želatinu som robil 1 x a spokojný som nebol skúsum znova . Tvoj výtvor sa mi páčí
@gordonko tie želatíny sú potvory.... treba si nájsť tú "svoju" a robiť len z tej.....neviem, nemali ste náhodou plátkovú želatínu? tú dávam len na torty, ale na koláče radšej dr. oetker
Recept na piškótu mám od bývalej kolegyni cukrárky, ja som zase nepočula o robení piškóty naopak :) tak ako robíte vy :)
@valeri robievam aj s kompotmi, ale viac nám chutia z čerstvého ovocia, ale výborné sú napríklad zavárané broskyne alebo jahody - lebo tie jahody kupované aj cez sezónu sú hroznéé... :(
@monika456 som rada, že sa podaril :)