Kiwi koláč

Autor receptu: majuska7111

Keďže mám doma malé bábätko, nemám moc času na veľké vypekanie. Ak hľadáte recept na rýchly a dobrý koláč, jeden pre vás mám.

30
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótu som robila presne tak isto, ako keď robím základný piškótový korpus na tortu. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom do tuha, potom po jednom zašľahávame žĺtky.
  2. Nakoniec iba vareškou pridáme múku. Ak máme väčší plech, alebo chceme hrubšie cesto, môžeme dať 5 vajec, 5 PL múky a 5 PL kryštálového cukru. Kypriaci prášok nie je treba, cesto nebude "spľasnuté", nebojte sa. Ale kto chce, môže dať, ja nedávam.
  3. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme hmotu, uhladíme a pečieme. Dĺžka pečenia je veľmi individuálna, podľa toho, akú máte trúbu. Ja som piekla asi 15 minút na 180 stupňov. Po upečení necháme cesto chladnúť aspoň 15-20 minút.
  4. Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku, pridáme kyslé smotany a podľa chuti práškový cukor. Spolu zmiešame a vylejeme na vychladnutý korpus. Natrieme na celú časť korpusu. Nakrájame kiwi na plátky a ukladáme do tvaru, aký si zvolíme. Môžeme hustejšie alebo hrubšie kolieska, kto má ako rád.
  5. Pripravíme si želatínu podľa návodu, vylejeme na vrch koláča, necháme stuhnúť a podávame. Podotýkam, že ja som musela urobiť cez víkend koláče dva, lebo sa tak rýchlo zjedli. Je to fajnovka :) však uvidíte :) Dobrú chuť!