Foto: izabella929
Výborný džem, ktorý používam do zákuskov a na raňajky. Do toho určeného na raňajky pridávam pri plnení do pohárov kocku horkej čokolády.Môže sa použiť Zobraziť celý popisVýborný džem, ktorý používam do zákuskov a na raňajky. Do toho určeného na raňajky pridávam pri plnení do pohárov kocku horkej čokolády.Môže sa použiť aj mliečna.Výborná pochutinka na maslom potretý čerstvý chlebík a na to dávame džem s čokoládou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kiwi som ošúpala a umyla...
-
2
Pokrájala som na kocky..ja robím taký džem, aby boli v ňom aj kocky ovocia..môže sa aj mixovať, pomleť, každý si to urobí podľa svojho, ako to má rád.Kocky som zasypala cukrom..na jeden kg ovocia som dala: 500g. cukru, 1 vanilkový cukor a šťavu z jedného cellého citronu. Kto má rád, môže pridať aj rum..
-
3
Ovocie spolu s cukrom som nechala postáť 2 hodiny a občas som pomiešala, aby sa cukor roztopil.
-
4
Potom som ovocnú masu vyliala ho rajnice a pomalým pridávaním tepla som začala variť džem..treba stále miešať, aby neprihorel...
-
5
Samozrejme po hodine varenia som urobila skúšku na malý tanierik..má krásnu zelenú priezračnú farbu..v pohároch to tak neviedieť, ale je krásny..
-
6
Uvarený, začínam plniť do pohárov, ktoré som poriadne umyla, osušila..v tomto poháriku je bez čoko...
-
7
V tomto poháriku je už aj čokokoláda..plním do fliaš samozrejme horúci džem a čokoláda sa v ňom pozvoľne roztápa a steká smerom dole a vyzerá to pekne...poháre zatvorím a otočím hore dnom...
-
8
a toľko mi vyšlo z 2 kg.kiwi...prejem dobrú chuť..
-
9
už sú dole hlavou..
Diskusia k receptu