Kiwi džem a kiwi džem s čokoládou /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Výborný džem, ktorý používam do zákuskov a na raňajky. Do toho určeného na raňajky pridávam pri plnení do pohárov kocku horkej čokolády.Môže sa použiť aj mliečna.Výborná pochutinka na maslom potretý čerstvý chlebík a na to dávame džem s čokoládou.

6
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kiwi som ošúpala a umyla...
  2. Pokrájala som na kocky..ja robím taký džem, aby boli v ňom aj kocky ovocia..môže sa aj mixovať, pomleť, každý si to urobí podľa svojho, ako to má rád.Kocky som zasypala cukrom..na jeden kg ovocia som dala: 500g. cukru, 1 vanilkový cukor a šťavu z jedného cellého citronu. Kto má rád, môže pridať aj rum..
  3. Ovocie spolu s cukrom som nechala postáť 2 hodiny a občas som pomiešala, aby sa cukor roztopil.
  4. Potom som ovocnú masu vyliala ho rajnice a pomalým pridávaním tepla som začala variť džem..treba stále miešať, aby neprihorel...
  5. Samozrejme po hodine varenia som urobila skúšku na malý tanierik..má krásnu zelenú priezračnú farbu..v pohároch to tak neviedieť, ale je krásny..
  6. Uvarený, začínam plniť do pohárov, ktoré som poriadne umyla, osušila..v tomto poháriku je bez čoko...
  7. V tomto poháriku je už aj čokokoláda..plním do fliaš samozrejme horúci džem a čokoláda sa v ňom pozvoľne roztápa a steká smerom dole a vyzerá to pekne...poháre zatvorím a otočím hore dnom...
  8. a toľko mi vyšlo z 2 kg.kiwi...prejem dobrú chuť..
  9. už sú dole hlavou..