Kiwi džem a kiwi džem s čokoládou /fotorecept/
Autor receptu: izabella929
Výborný džem, ktorý používam do zákuskov a na raňajky. Do toho určeného na raňajky
pridávam pri plnení do pohárov kocku horkej čokolády.Môže sa použiť aj mliečna.Výborná
pochutinka na maslom potretý čerstvý chlebík a na to dávame džem s čokoládou.
6 porcií |
120 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kiwi som ošúpala a umyla...
- Pokrájala som na kocky..ja robím taký džem, aby boli v ňom aj kocky ovocia..môže sa aj mixovať, pomleť, každý si to urobí podľa svojho, ako to má rád.Kocky som zasypala cukrom..na jeden kg ovocia som dala: 500g. cukru, 1 vanilkový cukor a šťavu z jedného cellého citronu. Kto má rád, môže pridať aj rum..
- Ovocie spolu s cukrom som nechala postáť 2 hodiny a občas som pomiešala, aby sa cukor roztopil.
- Potom som ovocnú masu vyliala ho rajnice a pomalým pridávaním tepla som začala variť džem..treba stále miešať, aby neprihorel...
- Samozrejme po hodine varenia som urobila skúšku na malý tanierik..má krásnu zelenú priezračnú farbu..v pohároch to tak neviedieť, ale je krásny..
- Uvarený, začínam plniť do pohárov, ktoré som poriadne umyla, osušila..v tomto poháriku je bez čoko...
- V tomto poháriku je už aj čokokoláda..plním do fliaš samozrejme horúci džem a čokoláda sa v ňom pozvoľne roztápa a steká smerom dole a vyzerá to pekne...poháre zatvorím a otočím hore dnom...
- a toľko mi vyšlo z 2 kg.kiwi...prejem dobrú chuť..
- už sú dole hlavou..