Foto: receptka963
Čo sa asi hodí najviac k ovociu kivi ? Tvaroh! Presne tak, lahká maškrta.
porcií
Suroviny
Cesto: | |
5 ks (veľkosť M) |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
Kivi plnka: | |
6-7 ks |
|
1,5 bal |
|
2 PL (kopcovité) |
|
1,5 bal |
|
300 ml |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g jemný |
|
250 ml |
|
1 bal |
|
2 PL (kopcovité) |
|
1 bal |
|
Na zdobenie: | |
300-400 ml |
|
1/2 bal |
|
|
Postup
-
1
Cesto: vajíčka si rozdelíme, do bielkov pridáme štipku soli a šlaháme mixérom, po lyžiciach pridávame práškovy cukor, potom po jednom žltky, múku a presitkované kakako, vylejeme do tortovej formy kt. si vyložíme papierom na pečenie a pečieme na 180 st. cca 20 min (treba sledovať kedže každá máme doma inú rúru, a každá pečie inak :) upečený korpus necháme vychladnúť vo forme, po vychladnutí vyberieme.
- 2
Kivi plnka: kivi očistíme opláchneme a nakrájame na malé kocky, pridáme do hrnca, aj s cukrom a vanilkovym cukrom a s 200 ml vody, privedieme do varu, medzitym si Zlaty klas rozmiešame v 100 ml vody a ked už su kivi trochu horuce prilejeme Zlaty klas k nim, privedieme do varu , ked nam začne hustnut stiahneme z ohňa a ešte horuce naukladáme na korpus ktory sme si upiekli, necháme vychladnut
- 3
Tvarohova plnka: v miske si zmiešame smetafix, vanilkovy cukor, praskovy cukor a pridáme smotanu, hned začneme šlahať, šlaháme až kym šlahačka nie je celkom tuhá, potom pridáme tvaroh, premiešame a plnku navrstvíme natú kiv i plnku kt. ale musí byť celkom vychladnuta :) dáme do chladničky stuhnut aspon na hodinku a potom zdobíme podla vlastnej fantázie :) dúfam že vám bude chutiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu