Kivi džem s malinovicou a čokoládou fotorecept
Foto: izabella929
Minulý rok som robila džem z kivi iba s citrónom a čokoládou,,,tento rok som sa pokúsila vylepšiť ho..skutočne to stálo za to...je vynikajúci...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kivi som ošúpala u opláchla čistou vodou...
-
2
len tak som ich rukou podrvila, ale tak, aby mi zostali aj menšie kúsky a pridala som krištáľový cukor...miešala, kým sa cukor neroztopil a nechala som presladzovať 24 hod.
-
3
na druhý deň som dala zmes do rajnice a nechala chvíľku variť na silnejšom plameni...spočiatku sa tvorí bohatá pena...
-
4
keď džem začal hustnúť, pridala som šťavu z 2 citrónov...po 5 minútach som pridala aj malinovicu...pridávam po malých dávkach...a už iba miešam, pokiaľ nezhustne...robím si skúšku na tanieriku a potom plním do čistých umytých pohárov ...do každého pohárika som na vrch dala jednu kocku čokolády...ona sa samovoľne spustí...fantastická chuť..
-
5
poháre som zatvorila a otočila na 10 .min hore dnom..
-
6
potom vrátila do pôvodnej polohy a nechala na podnose vychladnúť ...a potom putujú džemíky na policu v špajzi...tento džemík sa mi veľmi páči, lebo sa farbou odlišuje od všetkých červených a hnedých džemov...prajem dobrú chuť..
Diskusia k receptu