Kivi džem s malinovicou a čokoládou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. júla 2013

Minulý rok som robila džem z kivi iba s citrónom a čokoládou,,,tento rok som sa pokúsila vylepšiť ho..skutočne to stálo za to...je vynikajúci...

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 kg
1 dl
2




Postup

  1. 1

    Kivi som ošúpala u opláchla čistou vodou...

    Kivi džem s malinovicou a čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    len tak som ich rukou podrvila, ale tak, aby mi zostali aj menšie kúsky a pridala som krištáľový cukor...miešala, kým sa cukor neroztopil a nechala som presladzovať 24 hod.

    Kivi džem s malinovicou a čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na druhý deň som dala zmes do rajnice a nechala chvíľku variť na silnejšom plameni...spočiatku sa tvorí bohatá pena...

    Kivi džem s malinovicou a čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    keď džem začal hustnúť, pridala som šťavu z 2 citrónov...po 5 minútach som pridala aj malinovicu...pridávam po malých dávkach...a už iba miešam, pokiaľ nezhustne...robím si skúšku na tanieriku a potom plním do čistých umytých pohárov ...do každého pohárika som na vrch dala jednu kocku čokolády...ona sa samovoľne spustí...fantastická chuť..

    Kivi džem s malinovicou a čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    poháre som zatvorila a otočila na 10 .min hore dnom..

    Kivi džem s malinovicou a čokoládou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom vrátila do pôvodnej polohy a nechala na podnose vychladnúť ...a potom putujú džemíky na policu v špajzi...tento džemík sa mi veľmi páči, lebo sa farbou odlišuje od všetkých červených a hnedých džemov...prajem dobrú chuť..

    Kivi džem s malinovicou a čokoládou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sracz
... tak "kiwi_ový" džem je novota aj pre mňa, milá @izabella929 rozhodne vyskúšam! Občas sú v obchodoch kiwi za doslova "smiešnu" cenu! Malinovicu síce nemám, ale mám "šomovicu" drienkovicu zo Silickej planiny! Ďakujem Ti Izka za "super gramotný" nápad aj rcp!
elysa
zaujímavé, Ty si ale výmyselníčka :))
ariela6
pekný receptik ešte som nikdy nerobila kiwi džem tak tento rok to skusim aj s tou čokoladou
izabella929
@ariela6...m ám rada všetky ovocné džemy, ale tento milujem najviac, je iný, ako tie ostané...ak ho raz uvaríč, iný robiť už nebudeš...)) inak excelentný a neporovnoteľný so žiadnym iným je Vianočný,,,to je ,,,naj džem,,,budem ho robiť, len čo budem mať čas..tento druh kiwi džemu používam na natieranie chlebíka...tá čoko je tam fantastická chuť.-) vďaka za komentík.-)
izabella929
@sracz..som presvedčená, že keď ho vyskúšaš, budeš veľmi spokojný..použiť môžeš aj inú ovocnovicu.-)) veľmi pekne ďakujem za komentár.-)
medovnicek
čo už ty nevymyslíš Izabelka, čokoládu do džemu by ma nenapadlo pridať, myslíš si, že tam miesto malinovice mohľa ísť napríklad marhuľovica?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia