Kingston keksy ( fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Recept na tieto keksiky mam z internetu. Pod tymto menom tam boli uverejnene, preto ich tu aj ja takto pridavam. Samozrejme ze to nie je originalny recept. Ten si vyrobca Arnotts starostlivo chrani.

40ks
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Odmerala som si vsetky suche suroviny.
  2. V recepte je uvedene pouzit golden syrup. Ja som pouzila tento. Ak nemate golden syrup moze sa pouzit med. V tomto mojom recepte ktory som tu uz davnejsie pridala som tiez napisala ako si mozete urobit golden syrup doma. http://varecha.pravda.sk/recepty/datlovy-zakusok-sticky-date-pudding-fotorece/9711-recept.html
  3. K suchym surovinam som pridala golden syrup a zmaknute maslo. Vsetko som spolu spracovala do tuheho cesta.
  4. Z cesta som formovala gulicky trosku mensie ako vlassky orech.
  5. Gulicky som ulozila na plech a prstom som ich trochu roztlacila.
  6. Keksiky som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
  7. Keksiky su chutne jest len tak same.
  8. Kingston keksiky su ale plnene cokoladou. Cokoladu na varenie, maslo a smotanu som dala do maleho kastrola a na miernom ohni som ju pomaly rozpustala.
  9. Cokolada sa nesmie rozpustat vo velmi horucej vode, lebo sa zrazi. Naucila som sa to tiez na vlastnej chybe. Preto to tu uvadzam, lebo tym co to budu robit po prvykrat sa to tiez moze stat. Viem ze skusenym kucharkam je to jasne.
  10. Spodnu cast keksikov som potrela rozpustenou cokoladou.
  11. Ked cokolada trochu zaschla, polozila som na nu druhy keksik.