Kefírovka

inustek - fotkainustek, 26. januára 2015
Kefírovka
Foto: inustek

koláč z kyslého mlieka s maslovo-jogurtovým krémom. Cesto je však také výborné a vláčne, že sa može pre zmenu iba potrieť džemom a poliať Zobraziť celý popiskoláč z kyslého mlieka s maslovo-jogurtovým krémom. Cesto je však také výborné a vláčne, že sa može pre zmenu iba potrieť džemom a poliať čokoládovou polevou...

15
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
2 PL
1 ČL
500 ml
125 ml
Krém:
250 g (alebo margarín)
200 g
400 g




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s kakaom, sódou a cukrom. Vlejeme kefír a olej. Krátko premiešame elektrickým mixérom.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.

  3. 3

    Príprava krému: maslo vyšľaháme s cukrom na nadýchanú penu. Po lyžičkách zašľaháme jogurt.

  4. 4

    Keď koláč vychladne, navrstvíme naň krém a na vrch nastrúhame čokoládu alebo "pofŕkame" čokoládovou polevou. Dobrú chuť všetkým, ktorí si tento chutný koláčik upečú - či už s krémom alebo "len" s džemom a čokopolevou :-)

Diskusia k receptu

motyka
Ako nedeľný zákusok, musí byť "suprový". Jednoduchý aj v obmene s džemom a čokoládou musí byť fajn. Vyskúšam v nedeľu.
denyany
Poznám, potvrdzujem, že je fajn. Pekávala nám ho mama, keď sme boli deti a aj ja ho robievam mojim deťom...
milina
Vyskúšala som recept a doporučujem upiecť. Ľahký, šťavnatý, bez vajíčka, aj krém je výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia