Kefírovka

inustek - fotkainustek, 26. januára 2015
Kefírovka
Foto: inustek

koláč z kyslého mlieka s maslovo-jogurtovým krémom. Cesto je však také výborné a vláčne, že sa može pre zmenu iba potrieť džemom a poliať čokoládovou polevou...

15
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
2 PL
1 ČL
500 ml
125 ml
Krém:
250 g (alebo margarín)
200 g
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s kakaom, sódou a cukrom. Vlejeme kefír a olej. Krátko premiešame elektrickým mixérom.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.

  3. 3

    Príprava krému: maslo vyšľaháme s cukrom na nadýchanú penu. Po lyžičkách zašľaháme jogurt.

  4. 4

    Keď koláč vychladne, navrstvíme naň krém a na vrch nastrúhame čokoládu alebo "pofŕkame" čokoládovou polevou. Dobrú chuť všetkým, ktorí si tento chutný koláčik upečú - či už s krémom alebo "len" s džemom a čokopolevou :-)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: