Kefírovka

Autor receptu: inustek

koláč z kyslého mlieka s maslovo-jogurtovým krémom. Cesto je však také výborné a vláčne, že sa može pre zmenu iba potrieť džemom a poliať čokoládovou polevou...

15
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s kakaom, sódou a cukrom. Vlejeme kefír a olej. Krátko premiešame elektrickým mixérom.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.
  3. Príprava krému: maslo vyšľaháme s cukrom na nadýchanú penu. Po lyžičkách zašľaháme jogurt.
  4. Keď koláč vychladne, navrstvíme naň krém a na vrch nastrúhame čokoládu alebo "pofŕkame" čokoládovou polevou. Dobrú chuť všetkým, ktorí si tento chutný koláčik upečú - či už s krémom alebo "len" s džemom a čokopolevou :-)