Kefírovka
Autor receptu: inustek
koláč z kyslého mlieka s maslovo-jogurtovým krémom. Cesto je však také výborné a vláčne,
že sa može pre zmenu iba potrieť džemom a poliať čokoládovou polevou...
15 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Múku zmiešame s kakaom, sódou a cukrom. Vlejeme kefír a olej.
Krátko premiešame elektrickým mixérom.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.
- Príprava krému: maslo vyšľaháme s cukrom na nadýchanú penu. Po lyžičkách zašľaháme jogurt.
- Keď koláč vychladne, navrstvíme naň krém a na vrch nastrúhame čokoládu alebo "pofŕkame" čokoládovou polevou.
Dobrú chuť všetkým, ktorí si tento chutný koláčik upečú - či už s krémom alebo "len" s džemom a čokopolevou :-)