Foto: monty469
Dnes sme dostali chuť na nejaký pamlsok, tak prečo neurobiť lievance :-)
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
250 g |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
70 g |
|
2 čl |
|
štipka |
|
Na ozdobu: | |
250 g |
|
2 PL |
|
70 ml (alebo mlieko) |
|
(domáce) |
|
|
|
na potretie panvice |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme múku s kypriacim práškom, kefír, mlieko, soľ a rozpustené maslo.
- 2
Premiešame, vznikne nám trochu hustejšie cesto a necháme 20 min. odstáť.
- 3
Potom z neho na panvici potretej olejom pečieme lievance.
- 4
Tvaroh vyšľaháme s džemom, zriedime smotanou, ozdobíme lievance, navrch dáme čierne ríbezle, ak treba posypeme práškovým cukrom a podávame. Prajem dobrú chuť:-)
- 2
Milý @Sracz . Veľmi ma potešil tvoj komentár. Ak pamlskom stiahnem pol zemegule " ta to už hej " Ani by ma to nenapadlo, že v Amerike "še budze take varic jak na vychodze ta ne? Ešte raz veľmi pekne ďakujem, dúfam, že bude chutiť tak ,ako aj nám. Prajem krásny deň :-)
Si zlatá, ďakujem ti veľmi pekne :-)
A ešte na margo tvojej Angie, oslavuje narodeniny v ten istý deň, ako môj manžel :-)
Ďakujem, aj chutia veľmi dobre :-)
Milý @Sracz vyzerajú krásne, teším sa , že vám chutilo :-) Ta ešči raz po našim "bars som še poradovala, že vam šmakovalo,prajem ci šumny dzeň " :-D
Ďakujem, aj nám veľmi chutili, len sa po nich zaprášilo:-)
Ospravedňujem sa, že reagujem až teraz, ale skôr som si to nevšimla. Odporúčam hladkú múku