Foto: dominikakralovicova
inšpirovala som sa receptom od foodblogerky http://anetagoesyummi.blogspot.sk/
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
180 g (alebo iné) |
|
90 g |
|
Krém: | |
500 g (alebo mascarpone) |
|
8 ks |
|
200 ml |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
230 g |
|
Kávové želé: | |
150 ml (150ml vody a v nej rozpustené 3pl instantnej kávy) |
|
3 ks |
|
4 pl |
|
Postup
-
1
Rozpis je na tortovú formu o priemere 24cm .
Cesto: sušienky rozdrvíme, maslo rozpustíme a zmiešame spolu. Dno formy vystelieme papierom na pečenie , navrstvíme maslovo keksíkovú zmes. Plnka : plátkové želé necháme napučať. Tvaroh a vaječný likér zmiešame dohladka. V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie (na šľahačku). V ďalšej miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom. Potom napučanú želatínu rozpustíme podľa návodu na obale . Tvaroh s likérom zmiešame jemne so smotanou na šľahanie , do želé pridáme 2 pl krému (premiešame) a napokon vylejeme želé do krému a zmiešame . Nalejeme na sušienkový základ.Likérovo tvarohovú zmes som nechala stuhnúť v chladničke cca 4-5 hodín.- 2
Kávové želé: 3 plátky želé necháme napučať, potom rozpustíme a podľa návodu pridáme do kávy ktorú osladíme. Zmiešame a vylejeme na tvarohový krém s vaječným likérom a necháme stuhnúť v chadničke celú noc.
- 3
Môj typ: odporúčam sušienkový základ poliať 2-3 pl rumu.
- 2
Bojim sa salmonely ...
Inak ako inšpirácia skvelé spojenie chutí :)
Surové vajcia cez leto? salmonela? samozrejme chápem a jednoznačne súhlasím,, ja som však tortičku robila v októbri a z domácich vajíčok . Myslím si však ,že ak vajíčka nedáte nič sa nestane.