Kávovo–medová torta

Autor receptu: redakcia

12
porcií

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vanilkou, medom a olejom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame so žĺtkami a nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Pečieme korpus pri teplote 180 stupňov C asi 35 minút. Korpus rozrežeme na 3 časti.
  2. Každú pokropíme kávovým likérom Kahlua. Naplníme krémom. Uhladíme povrch aj boky. Bielu čokoládu rozpustíme nad parou s olejom a stuženým tukom. Polevou polejeme tortu. Po stuhnutí krájame na dvanásť kúskov.
  3. Krém: Smotanu prevaríme, pridáme kávu a čokoládu. Necháme krátko povariť a odložíme do chladničky schladiť. Vychladnutú smotanu vyšľaháme so stužovačom na tuhý krém.