Kávové koláčiky
Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 10. decembra 2014
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 10. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
16
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
2 bal. |
|
300 g |
|
200 g |
|
400 g |
|
4 ks |
|
6 PL |
|
4 PL |
|
štipka |
|
2 PL |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
200 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Všetky suché suroviny zmiešame dokopy. Rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajcia, suché suroviny, kávu a dobre vyšľaháme.
- 2
Cesto má byť strednej konzistencie, ak je husté, zriedime ho mliekom. Pridáme soľ a rum. Vymastíme plechy a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do plechu a dáme piecť na 15 minút pri teplote 180 °C.
- 3
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, do ktorého vmiešame maslo a zriedime kávou Moods. Koláč polejeme a necháme vychladiť. Nakrájame na rôzne tvary a môžeme podávať aj so šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu